GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

EK’s toegewezen aan Nederland

Tijdens de algemene vergadering van de FEI, de Internationale paardensport federatie, is vandaag bekend gemaakt dat Nederland drie EK’s mag gaan organiseren. Het EK Dressuur, Springen en Para-Dressuur is toegewezen aan Rotterdam, die in 2011 ook al het Europees Kampioenschap organiseerden voor de Dressuur. Het Europees Kampioenschap voor Dressuur, Springen en Para-Dressuur zal in 2019 plaats vinden, vóór het Olympisch jaar 2020. Het thema van het EK in 2019 is ‘Hearts of Gold’, waarmee recht uit het hart bedoeld wordt.

Daarnaast is ook het EK Dressuur voor Junioren, Young Riders en Children toegewezen aan Nederland. Roosendaal, het PSC Den Goubergh,  heeft een bid gedaan op het EK dat volgend jaar in augustus van 2017 zal gaan plaats vinden. De laatste keer dat Nederland het EK voor Junioren en Young Riders organiseerde was in 2009, op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Ook mag Roosendaal het Europees Kampioenschap voor de U25 organiseren in 2018. Het zal de eerste keer zijn dat Nederland hiervoor een EK mag organiseren. Dit jaar, in 2016, werd voor de eerste keer een Europees Kampioenschap georganiseerd voor Grand Prix ruiters onder de 25 jaar in het Duitse Hagen, op het landgoed van Hof Kasselmann, waar Koen dit jaar ook aanwezig was om het EK U25 vast te leggen. Het EK U25 zal volgend jaar plaats vinden in het Oostenrijkse Lamprechtshausen.

Tekst & Beeld: Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate