GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Nieuwe bondscoaches bij Dressuur

Vandaag heeft de Koninklijke Hippische Sport Federatie (KNHS) de nieuwe bondscoaches voor de dressuur bekend gemaakt. Bij de senioren is Rien van der Schaft aangesteld als bondscoach voor de komende vier jaar. Bij de U25, Young Riders en Junioren is Alex van Silfhout aangesteld en bij de pony’s is Monique Peutz-Vegter aangesteld.

Rien van der Schaft volgt hiermee voormalig bondscoach Johan Rockx op, die vanwege de ziekte van Wim Ernes het Nederlands Dressuurteam naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro dit jaar heeft begeleidt. Rien van der Schaft zal intreden per 1 januari en zal verantwoordelijk zijn voor het Nederlands Dressuurteam en zal de komende 4 jaar de ruiters naar de kampioenschappen leiden met als eerste grote kampioenschap; de Europese Kampioenschappen in het Zweedse Göteborg in augustus volgend jaar.

Rien van der Schaft is geen onbekende in de Dressuursport. Op dit moment runt hij samen met zijn vrouw Inge en zijn dochter Romy een eigen dressuurstal in het Gelderse Wenum Wiesel en heeft hij meerdere paarden opgeleid en uitgebracht op het hoogste niveau. Tevens nam hij deel aan de vervangende Olympische Spelen in Goodwood, een wereldruiterspelen en twee maal Europese Kampioenschappen en is hij ook bekend van de bekende merrie Madorijke. Ook heeft hij meerdere ruiters opgeleid naar het hoogste niveau en rijd zijn dochter Romy succesvol Grand Prix niveau.

Alex van Silfhout zal de U25, de Young Riders en de Junioren op zich nemen. Voorheen nam de bondscoach senioren ook de taak van de U25 over, maar de KNHS heeft besloten dit samen te voegen bij de Young Riders en de Junioren. Van Silfhout zelf is ook geen onbekende. Zo was hij zeer succesvol met Luxform’s Nimbly waarmee hij uitkwam voor het Nederlandse team waaronder in Rotterdam en Aachen. Zoon Diederik is al jaren het vaste gezicht binnen het Nederlands seniorenteam en zat hij in het Nederlands gouden- mannenkwartet dat teamgoud won op de Europese Kampioenschappen in Aachen, 2015, onder begeleiding van Wim Ernes. Ook nam Diederik dit jaar deel voor Nederland aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Volgend jaar zullen de Europese Kampioenschappen voor Junioren en Young Riders plaats vinden op het PSC Den Goubergh in Roosendaal, en de Europese Kampioenschappen voor U25 in het Oostenrijkse Lamprechtshausen.

Ook de pony klasse is opgesplitst. Voorheen zaten de pony ruiters ook in het takenpakket van de bondscoach Junioren/Young Riders. Nadat voormalig bondscoach Tineke Bartels eerder al heeft laten weten na 10 jaar te stoppen als Bondscoach, zal nu Monique Peutz-Vegter haar taak als pony bondscoach overnemen. Monique Peutz-Vegter is runt haar eigen Dressuurstal in Groningen en is succesvol trainster op niveau 5. Ook is ze bekend als FEI 4* Internationaal jurylid en FEI 3* Para-Dressuur jurylid en is ze actief binnen het KNHS-Trainersplatform.

Bij de Para-Dressuur zal Joyce Heuitink haar contract verlengen na de vele successen die ze wist te boeken met het Nederlands Para-Dressuurteam waaronder meerdere Individuele medailles, waaronder goud, op diverse Europese Kampioenschappen, wereldruiterspelen en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro waar tevens historisch teambrons werd gewonnen.

Bron: KNHS/GM

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate