GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Jumping Amsterdam trekt wereldtop aan

Tijdens de 59e editie van een van de grootste paardensportevenementen in Nederland verzamelt de wereldtop zich ook dit keer weer in Amsterdam. De beste dressuurruiters nemen het tegen elkaar op tijdens de zesde etappe van de FEI World Cup Dressage Qualifier. Jumping Amsterdam is één van de negen wereldbeker kwalificaties, waarna de finale wordt verreden in het Amerikaanse Omaha, Nebraska.

De wedstrijd is LIVE te volgen voor het eerst dit jaar via ClipMyHorse (gratis) en via FEItv (betaald) waarop de Grand Prix Freestyle te zien is. Tevens kun je dit jaar voor het eerst live mee jureren via de Spectator Judging App, om de beleving van een echt Internationaal jurylid mee te maken. Naast de Internationale wereldbeker wedstrijd vind ook nog de nationale Lichte Tour, grand Prix U25 en de Subli Cup voor jonge paarden plaats. Hieronder vind je de lijst met de totaal aan 19 Internationale starters.

Voor Nederland komen aan start: Edward Gal met Glock’s Voice, Hans-Peter Minderhoud met Glock’s Flirt, Emmelie Scholtens met Apache, Diederik van Silfhout met Arlando en Madeleine Witte-Vrees met Cennin.

Voor Duitsland komen aan start: Isabell Werth met Weihegold OLD, Jessica von Bredow-Werndl met Zaïre-E en Juliane Brunkhorst met Fuerstano.

Voor België komen aan start: Laurence Roos met Fil Rouge en Jorinde Verwimp met Tiamo.

Voor Denemarken komt aan start: Mai Tofte Olesen met Rustique.

Voor Frankrijk komen aan start: Stephanie Brieussel met Amorak en Ludovic Henry met After You.

Voor Zweden komen aan start: Patrik Kittel met Deja en Rose Mathisen met Zuidenwind.

Voor Groot-Brittanië komen aan start: Carl hester met Nip Tuck en Henriette Andersen met Warlocks Charm.

Voor Oekraïne komt aan start: Inna Logutenkova met Don Gregorius.

Voor Spanje komt aan start: Severo Jurado Lopez met Lorenzo

De CDI-W Grand Prix vind plaats op vrijdag. De CDI-W FEI Grand Prix Freestyle vind plaats op zaterdag middag. Na Amsterdam volgen nog drie kwalificatie wedstrijden uit de West-Europese liga voordat de finale begint. Na Amsterdam volgen nog de wedstrijd Neumünster, Duitsland (16/19-2), Göteborg, Zweden (22/26-2) en ‘s-Hertogenbosch, Nederland (9/12-3).

Voor meer informatie en tickets: www.jumpingamsterdam.nl

Tussenstand FEI World Cup™ Dressage, na 5 van 9 wedstrijden, West-Europese League
1. Judy Reynolds (IRL), 45 pnt
2. Kristy Oatley (AUS), 44 pnt
3. Fabienne Lütkemeier (GER), 41 pnt
14. Madeleine Witte-Vrees (NED), 25 pnt
23. Edward Gal (NED), 15 pnt

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate