GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Concours Haarlemmermeer keert terug

Concours Haarlemmermeer in Hoofddorp heeft definitief aangegeven om dit jaar het concours na twee jaar afwezigheid weer voort te zetten. Het lukte de organisatie de afgelopen twee jaar financieel niet om het concours te laten plaats vinden in het Haarlemmermeerse bos. Dick Winters, voorzitter van het bestuur, heeft nu groen licht gegeven.

In de jaren 2012, 2013 en 2014 vond nog het Nederlands Kampioenschap Dressuur plaats en verzamelde de Nederlandse Dressuurtop zich in Hoofddorp. Het NK figureerde toen tevens als observatie wedstrijd voor de Olympische Spelen in London (2012), het Europees Kampioenschap in Herning (2013) en de wereldruiterspelen in Caen, Normandië (2014). Edward Gal werd alle tijden in Hoofddorp Nederlands Kampioen bij de senioren. Tevens werd er al voor het NK Dressuur en tijdens het NK Dressuur ook Internationaal springen georganiseerd.

Tijdens de nieuwe editie in 2017 worden er geen Internationale rubrieken uitgeschreven, maar zeker wel de basis- en nationale subtop wedstrijden in het springen en dressuur. Er komt ook een showprogramma op de zaterdagavond en er wordt een strodorp aangelegd. Er komt een speciale VIP ruimte en de toegang is gratis. Op zondag wordt er gestreden om de Grote Prijs in het springen, op verdere andere dagen komen ruiters uit heel Nederland zich verzamelen voor de wedstrijd.

Op dit moment heeft de organisatie al aantal van sponsoren weten te vinden en stelt op dit moment een sponsorpakket samen. Tevens zal de organisatie binnenkort het programma en de data bekend maken voor de nieuwe editie van het evenement na twee jaar afwezigheid.

 

Bron: HaarlemsDagblad/Koen Images

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate