GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

CHIO Aachen 2017 in Nederlandse sfeer

De organisatie van het grootste paardensport evenement ter wereld, het CHIO Aachen, heeft bekend gemaakt dat het partnerland van dit jaar Nederland zal zijn en het prestigieuze evenement in oranje sferen zal hangen. Het CHIO Aachen heeft ieder jaar een ander land als thema en geeft de wedstrijd dan een extra tint door het land tijdens het evenement uit te vergoten.

De opening zal in het teken staan van Nederland met spectaculaire shows en optredens op zo het CHIO Aachen feestelijk te openen. CHIO directeur Frank Kemperman, tevens een Nederlander, verteld als volgt: “Naast een knipoog en wat humor willen we boven alles de grote vriendschap en solidariteit tussen beide buurlanden benadrukken. Daarnaast excelleren de Nederlandse ruiters al jaren in de Aachener Soers”, aldus Kemperman.

Ook het Nederlands koninklijkhuis heeft toegezegd medewerking te verlenen. Maar hoe het programma er verder uit zal zien is nog een verrassing, maar écht Hollands wordt het zeker! Wat inmiddels wel bekend is geworden is dat de Limburgse dressuur-quadrille zal gaan optreden tijdens de grote opening.

Over CHIO Aachen

Het CHIO Aachen, natuurlijk in de Duitse stad Aachen, dichtbij de Nederlandse grens, is het grootste paardensport evenement met jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers per jaar en ontvangt ieder jaar een tal van Internationale wereldruiters met hun paarden. Ook vele disciplines als springen, dressuur, eventing, mennen en voltige komen aan bod met onder andere de CSIO5* Rolex Grand Slam en de CDIO5* Nations Cup Dressuur en dit jaar voor het eerst een U25 Nations Cup, namelijk de CDIOU25. Naast de CDIO5* en de CDIOU25 wordt er ook een CDI4* uitgeschreven. Ook daarin is het CHIO de enige wedstrijd die een CDIO5* én een CDI4* tegelijkertijd mag uitschrijven. Ook is er een CVIO4* Nations Cup voor Voltige,  CAIO4*-H4 Nations Cup voor 4span mennen en een CICO3*-Nations Cup voor Eventing. Ieder jaar komen de allerbeste ruiters weer strijden om die naam te graveren in ‘The Wall of Fame in Aachen’. Ook organiseerde het mekka van de paardensport de World Equestrian Games (WEG) in 2006 en negen jaar later in 2015 het Europees Kampioenschap voor Springen, Dressuur, Reining, Voltige en mennen.

Het CHIO Aachen vind dit jaar plaats van 14 tot en met 23 juli. Op 18 juli vind de Nederlandse opening plaats. Tickets zijn te verkrijgen via de website www.chioaachen.de met daarbij ook alle informatie, programma’s en nodige weetjes over de wedstrijd zelf. Ook Koen zal natuurlijk aanwezig zijn dit jaar om dit unieke evenement mee te maken.

 

Bron: persbericht CHIO Aachen / Koen Images

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate