GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Terugblik op afscheid Parzival

Het ligt al een ruime maand achter ons, Indoor Brabant, maar daarom ook het officiële afscheid van de dressuurlegende Parzival (Jazz x Ulft) van dressuuramazone Adelinde Cornelissen. Op zaterdag 11 maart nam de bekende ruin die onder meer individueel zilver won op de Olympische Spelen van 2012, afscheid in een uitverkochte Brabanthal. Wij blikken nog een keer terug op dit emotionele afscheid.

Parzival en Adelinde Cornelissen wonnen niet alleen individueel zilver in London, maar tevens teambrons. In 2009 maakten zij hun opmars op de Europese Kampioenschappen in het Britse Windsor, waar er team goud, individueel goud in de Grand Prix Special (met wereldrecord) en individueel zilver in de kür werd gewonnen. In 2010 moesten zij helaas vroegtijdig de ring verlaten op de wereldruiterspelen aan de andere kant van de oceaan, in het Amerikaanse Lexington, Kentucky. In 2011 stonden ze er weer op het EK in Rotterdam. Brons met het team, en dubbel goud in de Grand Prix Special en de kür op muziek. In 2012 stonden zij aan het hoofd van het Nederlands Dressuurteam op de Olympische Spelen, na hun reserveplaats op de Olympische Spelen van 2008 in Hong Kong, China. Op de Europese Kampioenschappen van 2013 in het Deense Herning wonnen zij teamzilver en tweemaal individueel brons. In 2014 namen ze revanche op het WK in het Franse Caen. Teambrons en een individuele bronzen medaille in de kür op muziek was het resultaat. Vergeet ook niet de zeges in 2011 en 2012 tijdens de wereldbeker finale in Leipzig en ‘s-Hertogenbosch.

In 2015 werd de combinatie niet opgenomen in het EK team. In 2016 stonden ze weer op Olympische bodem, alleen heeft Adelinde vroegtijdig moeten afgroeten, wat tevens zijn afscheidswedstrijd was. Toch zullen wij Parzival herinneren als de vlaggendrager van de Nederlandse dressuursport van de afgelopen jaren. Inmiddels heeft Cornelissen genoeg potentieel talent op stal om in de voetsporen van Parzival te treden, waaronder de volle broer van Parzival, Fleau de Baian.

Zie hieronder de foto’s van het afscheid van Parzival met de slotzin zoals de carrière verliep van deze combinatie: ‘I did it my way’, van Frank Sinatra.

Afscheid Parzival
Een prachtig afscheid met een lach en een traan.
« 1 of 10 »

Bron: GM

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate