GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

CHIO Rotterdam in woord en beeld

Het CHIO Rotterdam ligt al een week achter ons, maar kende dit jaar toch vele hoogtepunten. Gepaard met zon, regen, hevige onweersbuien en veel wind werd het soms niet altijd even makkelijk om jezelf staande te houden in al die weersomstandigheden. Gelukkig kende deze editie een reeks aan hoogtepunten. Koen was erbij en legde alle dressuur momenten vast.

Topruiters van over de hele wereld zochten de grote haven- en handelsstad massaal weer op. Het Amerikaanse dressuurteam kwam bijvoorbeeld met Laura Graves, Dawn White-O’Connor, Kasey Perry-Glass en Olivia Lagoy-Weltz, waarbij zij hiermee ook de CDIO5* Nations Cup op hun naam schreven en Laura Graves individueel de Grand Prix én de kür op muziek won. Emmelie Scholtens en de goedgekeurde KWPN- hengst Apache wonnen de CDI3* Grand Prix en de Grand Prix Special waarmee zij zich direct bewezen potentieel kandidaat te zijn voor het Nederlandse dressuurteam voor de Europese Kampioenschappen in het Zweedse Göteborg. Ook Edward Gal met Glock’s Zonik, Tommie Visser met Vingino, Jeannette Haazen met D’Abanos en Adelinde Cornelissen met Aqiedo maakten hun opwachting in het Kralingse Bos. Daarnaast reed Danielle Heijkoop met Siro haar laatste wedstrijd en zal hem nu van zijn welverdiende pensioen laten genieten.

Namen als Therese Nilshagen (SWE), Adrienne Lyle (USA), Morgan Barbançon-Mestre (ESP), Terhi Stegars (FIN), Charlotte Jorst (USA), Jorinde Verwimp (BEL), Anabel Balkenhol (GER) en Laura Tomlinson-Bechtolsheimer (GBR) blonken ook uit op de startlijsten. En hiermee bewees het CHIO ook dit jaar weer een prominente plek te hebben in de agenda’s van deze wereldruiters.

In de CDIU25 deden er ook aan tal aan landen mee waarin de dressuurruiters onder de 25 jaar hun kunsten voor de toekomst toonden. Terwijl de Duitse U25-top onverslaanbaar was in het Duitse Riesenbeck, bewees Anna-Louise Fuchs ook mee te strijden voor het Duitse EK U25 team. De Duitse won de CDIU25 Grand Prix 16-25. In de kür op muziek moest zij genoegen nemen met een vierde plaats. De Spanjaard Juan Matute-Guímon veroverde de harten van menig wat jonge fans langs de kant en wist de CDIU25 Grand Prix Freestyle op zijn naam te schrijven met een persoonlijk record van 76%. Ook de Spaanse Alexandra Barbançon-Mestre, het jongere zusje van Morgan, deed goede zaken met de zeer talentvolle Johnson-zoon Bolero en werd tweemaal derde. De beste Nederlandse in deze lijst was Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene die vierde en tweede werd.

Andere bekende namen in de CDIU25 als Diana Porsche (AUT), Mathilde Blais-Tetrault (CAN), Jill Huybregts (NED) en Carole Schepens (BEL) kwamen ook naar het CHIO Rotterdam.

Alle gemaakte foto’s zijn te vinden via DEZE LINK (koengomes.myportfolio.com – Database). Om toch ook hieronder een kleine indruk te geven.

CHIO Rotterdam 2017
Edward Gal - Glock's Voice (NED)
« 1 van 11 »

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate