GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Regulier nieuws

Exloo geeft internationale dressuur een boost

Na de vernieuwing van het Drentse Hippisch Centrum Exloo, gaat na het internationale succes met mennen in april en de internationale wedstrijd voor IJslanders in juni verder met internationale dressuur op de geheel gerenoveerde accommodatie en zet hiermee niet alleen Exloo, maar ook Drenthe op de kaart met internationaal dressuur. De nieuwe wedstrijd zal gaan plaatsvinden van 26 tot en met 29 oktober dit jaar.

In 2016 werd bekend dat het paardensportcentrum een nieuwe stimulans moest krijgen, en dat is gelukt. Het centrum werd opgeknapt en het kreeg een geheel nieuw bestuur met dezelfde visie: Exloo weer (internationaal) op de kaart zetten, een bestuur van échte kenners. Inmiddels zijn ze weer goed op weg en organiseerden in april hun eerste internationale men wedstrijd met deelname uit onder andere Duitsland, België, Hongarije, Zweden, Groot-Brittannië en natuurlijk Nederland. Dat niet alleen, ook kwam de dressuur terug op de kalender met een reeks aan subtop wedstrijden met onder ander een kadervorming en een jeugdcompetitie voor Junioren, Young Riders en pony’s. Ook de IJslandse paarden zijn op hun gemak met meerdere nationale én internationale wedstrijden.

Na het wegvallen van het Indoor Drachten voor de internationale dressuurruiters, miste het noorden nu een internationale dressuurwedstrijd. Nu staat met deze wedstrijd het noorden weer terug op de kalender en geeft ook heel dressuur Nederland een boost naast de wedstrijden als Roosendaal, Nieuw & st. Joosland, Maastricht, Amsterdam en ‘s-Hertogenbosch.

Een CDI3* voor de senioren staat uitgeschreven. Maar naast de seniorenstrijd barst ook de strijd tussen de jeugd los met U25, Young Riders, Junioren, pony’s en de nieuwe Children klasse. Hiermee zijn alle leeftijdsgroepen welkom om het tegen elkaar op te nemen. De internationale wedstrijd zal als indoor wedstrijd figureren en verwelkomt met open armen de wereldtop uit de dressuurwereld.

 

Bron: Koen Gomes/www.KoenGomes.nl

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate