GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Dawn White-O'Connor & Legolas (USA)
Nieuws

Internationale wedstrijden 2018 van start

Het nieuwe jaar is officieel van start. En terwijl de eerste week van 2018 nog maar net is begonnen, staan de eerste wedstrijd al klaar voor een nieuw jaar vol met paardensport en wereldwijde deelname. Het internationale dressuur seizoen van 2018 begint in het Amerikaanse Temecula, CA.

Alle wedstrijden die dit jaar plaats vinden zijn goedgekeurd door de internationale paardensport federatie, de FEI. De eerste drie maanden van het jaar verlopen in Europa vrij rustig met de laatste vier wereldbeker wedstrijden voor de finale in Parijs dit jaar. De wereldbeker wedstrijd in Amsterdam is dan ook de eerste Europese wedstrijd van 2018 voor de dressuurruiters. Na Amsterdam volgen onder andere Zhashkiv (UKR), Sopot (POL) en de wedstrijdbeker wedstrijd in het Duitse Neumünster. Ook de organisatie van Le Mans (FRA) organiseert na eerdere edities in oktober nu ook in februari vanwege het te kort aan Europese internationale dressuurwedstrijden. Het seizoen gaat pas echt van start als de lente weer aanbreekt en Europa zich weer naar buiten verplaatst.

In Amerika daarentegen kent het drukste seizoen tussen begin januari en eind maart. Na eerdere succesvolle seizoenen in Wellington staat ook dit jaar de Amerikaanse staat Florida weer geheel in het tegen van het Winter Equestrian Festival (WEF). Deze periode vinden er talloze internationale dressuur- en spring wedstrijden plaats in Wellington en omstreken als Ocala en Loxahatchee. Het seizoen eindigt eind maart met een CDIO3*-NC landenwedstrijd waarna de meeste ruiters zich weer naar Europa verplaatsen om te concurreren met de Europese top.

Dit jaar hoeft niet de hele Amerikaanse dressuurwereld zich naar Florida te verplaatsen want ook in Californië vind dit jaar voor het eerst een serie internationale dressuurwedstrijden plaats. De eerste wedstrijd van deze reeks is reeds van start gegaan in Temecula. Hierna verplaatsen de wedstrijden zich naar Del Mar waar tot in eind februari de ruiters het tegen elkaar op kunnen nemen. Deze week begint in Wellington de internationale Para-Dressuur.

Klik hier voor de gehele internationale kalender.

 

Bron: Koen Gomes/GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate