GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Dorothee Schneider (GER) | Sezuan ©Koen Gomes | GOMES Media
Nieuws

Sezuan onder het zadel bij Patrik Kittel

De drievoudig wereldkampioen bij de jonge paarden Sezuan heeft zijn intrek gevonden bij de Zweed Patrik Kittel. Dat laten de eigenaren Edwin Kohl en Arlette Jasper-Kohl van het Duitse Gestüt Peterhof weten in een persverklaring op hun website. 

Kittel zal niet definitief de teugels overnemen laten ze weten.”We hebben talloze vragen ontvangen over de toekomst van Sezuan. We gaan nu in alle rust kijken hoe de toekomst er voor hem uit gaat zien.” Aldus Arlette Jasper-Kohl en professor Edwin Kohl. “De hengst is in topvorm en wordt veel gevraagd bij fokkers over de hele wereld. In de opleiding van Sezuan zal Patrik Kittel ons ondersteunen.” Direct hierna toonde Kittel al een video op Instagram waar de kersverse combinatie aan het trainen was.

Patrik Kittel zal de hengst voorlopig alleen uitbrengen op de hengstenshows dit voorjaar in onder andere Perl-Borg, Vechta en Herning. Eerder bracht Kittel tussen 2009 en 2012 al andere paarden voor Gestüt Perterhof uit, waaronder Florett As, Una Donna Unique en Silvano. Hier kwam in 2012 abrupt een einde aan nadat er rumoer was tijdens de verkoop van de merrie Una Donna Unique.

De hengst komt ter dekking bij Grand Ducal Dressage in Luxemburg. Internatonaal 4* jurylid Christoff Umbach, zijn partner en dressuurruiter Sascha Schulz en hun sponsor de Fransman Patrice Mourreau runnen de stal in Luxemburg die zich slechts op kleine afstand van het Gestüt Peterhof bevind. Wie na de hengstenshows de teugels overneemt van de drievoudig wereldkampioen is vooralsnog onbekend.

Sezuan werd voorheen uitgebracht door de Duitse Olympisch- goud winnares Dorothee Schneider en won in 2014 in Verden bij de vijfjarigen, en in 2015 en 2016 in Ermelo bij de zes- en zevenjarigen goud op het wereldkampioenschap voor jonge paarden. Nadat het contract tussen Peterhof en Schneider verliep en liet weten de afstand tussen beide te groot werd. De laatste internationale wedstrijd van deze combinatie vond in september in Darmstadt-Kranichstein nog plaats waar de combinatie zowel de CDI1* Prix st. George als de Intermediaite I won met ruim 80% en ruim 79%.

 

Bron: Gestüt Peterhof 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate