GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Paardensport evenementen in 2018; waar en wanneer?

Het paardensportjaar 2018 staat ook dit jaar weer vol met diverse nationale en internationale wedstrijden, shows en clinic’s. Niet alleen in Nederland maar ook in de omliggende landen valt er veel te beleven. Maar waar en wanneer vindt het plaats? GOMES Media zoekt het voor je uit, natuurlijk met de benodigde informatie.

Wil je alleen naar de wedstrijden kijken en ligt de startlijst voortdurend op je schoot of wil je toch liever geamuseerd worden door bekende en onbekende paardenmensen? Of je nou een dressuur- of springliefhebber bent, een recreant of misschien weinig affiniteit hebt met paarden. Er is voor iedereen wat wils, en soms is het de moeite waard om ook de grens over te gaan.

Jumping Amsterdam

Dit evenement zal bij menig wat paardensportliefhebbers het hart sneller kloppen. Jumping Amsterdam vindt ieder jaar in de RAI plaats en dit jaar van 25 tot en met 28 januari. Het is een van de grootste indoor wedstrijden van Nederland en makkelijk te bereiken met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer. Het programma wisselt zich af met nationaal en internationaal dressuur en springen, waaronder de Wereldbeker (CDI-W) dressuur. Het programma wordt afgewisseld met diverse shows en je kunt er geweldig los gaan op de feestavonden. De winkelliefhebbers kunnen helemaal losgaan in de vele standjes in alle soorten en maten. Wees er snel bij, want het is al eind januari! (WebsiteTicketsInfo)

The Dutch Masters (Indoor Brabant)

Het grootste (indoor) paardensport evenement in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 11 maart. Het programma barst van topsport met onder andere de Rolex Grand Slam springen (CSI5*) en de Wereldbeker dressuur (CDI-W). Hierdoor trekt The Dutch Masters ieder jaar de allerbeste ruiters ter wereld. Ook zijn er vele shows en clinic’s en is er eventing op donderdagavond. Ook buiten de piste is er veel te doen en kun je helemaal los gaan in de standjes die tevens erg divers zijn. Het is niets voor niets het grootste (indoor) paardenevenement van Nederland! (WebsiteTicketsInfo)

Paarden YouTubers Live Event

Ben jij ook aan je telefoon gekluisterd en volg jij alle paarden Youtubers op de voet? Dan is dit evenement echt iets voor jou! Hier komen namelijk al jou paarden YouTube helden en verzorgen diverse shows en demonstraties. Daarnaast zijn er vele stands van jou influencers en kun je handtekeningen scoren en met ze op de foto. Het evenement vindt plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo op 7 en 8 april. De aankomende editie wordt nog groter en biedt nog meer stands dan voorheen, iets waar je bij moet zijn!  (WebsiteTicketsInfo)

Wereldbeker finales springen & dressuur

Van 10 tot en met 15 april vindt in de Franse hoofdstad Parijs de wereldbeker finale plaats voor zowel het springen als dressuur. Voor de echte sportliefhebbers is dit een ‘must see’ en komen de allerbeste ruiters samen om die felbegeerde beker mee naar huis te nemen. Het programma wisselt zich af met enkele optredens en internationale bij-rubrieken voor de springruiters. Het evenement wordt opgezet met diverse standjes. Dus wil je een week(end)je weg, pak de Thalys vanaf Amsterdam of rijd binnen een kleine 5 uur vanaf Utrecht naar deze wedstrijd die je niet mag missen! (WebsiteTicketsInfo)

Horses and Dreams meets Jordanië

Het Horses and Dreams in het Duitse Hagen nabij Osnabrück is altijd een vaste prik voor vele ruiters op hun agenda. De wedstrijd trekt altijd de beste ruiters naar het terrein van Hof Kasselmann. Het landenthema is dit jaar ‘Jordanië’ en zal volledig in het teken staan van dit land na vorige edities met landen als Rusland, Mexico, China en Oostenrijk. Er zijn diverse stands en is daarbij een ideaal evenement om eens de grens over te steken naar onze oosterburen. Het evenement vindt plaats van 25 tot en met 29 April. (WebsiteTicketsInfo)

CHIO Rotterdam

Het CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos is voor vele liefhebbers een jaarlijkse terugkom. Het evenement kent een unieke locatie midden in het door groen omgeven bos met diverse standjes en topsport op het hoogste niveau waaronder de landenwedstrijden bij de dressuur en het springen. Er zijn diverse demonstraties en shows en ’s avonds gaat de volumeknop altijd een tikje hoger. Van 21 tot en met 24 juni weet paardensport Nederland elkaar weer te vinden op dit geweldige evenement. Zorg dat je erbij bent! (WebsiteTicketsInfo)

Outdoor Gelderland

Het nationaal sportcentrum in Papendal staat dit jaar weer van 27 juni tot en met 1 juli in het teken van paardensport. Met talrijke winkeltjes, culinaire hoogstandjes en vele shows en internationaal springen is dit een evenement die in je agenda moet staan. Ook is er voor de dressuurliefhebbers een speciale ‘dressuuravond’ met de Nederlandse topruiters en de Grote Prijs springen op zondagmiddag. Daarnaast is het evenement ook nog eens gratis toegankelijk. Dit mag je niet missen! (WebsiteTicketsInfo)

CHIO Aachen

Het grootste paardensport evenement van de wereld gewoon dichtbij de Nederlandse grens. Het CHIO (17/22 juli 2018) in de Duitse stad Aachen trekt ieder jaar de allerbeste ruiters in disciplines als springen, dressuur, eventing, mennen en voltige. Het evenement kent een historie waar je U tegen zegt en ook dit jaar barst het programma van de hoogtepunten. Aachen moet je geweest zijn als paardensportliefhebber. Met talloze stands, inspirerende demonstraties en spectaculaire shows. Zorg dat je er op tijd bij bent want de tickets vliegen de deur uit! (WebsiteTicketsInfo)

Wereldkampioenschap Jonge dressuurpaarden

Op het Nationaal Hippisch Centrum vindt ook dit jaar weer het wereldkampioenschap voor jonge paarden (2/5 augustus 2018) plaats. De allerbeste jonge paarden gezonden van over de hele wereld nemen het tegen elkaar op in Ermelo. De toekomst loopt hier! Het evenement is een sportief hoogtepunt op de kalender met daarnaast ook een CDI1* voor de inmiddels groot geworden dressuurpaarden in de Lichte Tour. (WebsiteTicketsInfo)

Horse Event

Horse Event is uitgegroeid tot hét evenement voor de paardenliefhebber en weet zich ook ieder jaar weer te overtreffen. Na eerdere edities in Deurne en Ermelo vindt het dit jaar plaats van 14 tot en met 16 september in Haarlemmermeer waar je gemakkelijk met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer kunt komen. Voor iedere paardenliefhebber is hier wat te vinden met vele diverse demonstraties, workshops, shows en ontelbare standjes. Spot hier al je paardenhelden die Horse Event in hun agenda hebben geborduurd. (WebsiteTicketsInfo)

World Equestrian Games – Tryon

Het klinkt misschien onmogelijk, maar een reis naar de Verenigde Staten klinkt toch niet zo gek?! 2018 staat dit jaar weer volledig in het teken van de Wereldruiterspelen en vindt dit jaar plaats in Tryon, North-Carolina. Mocht je nog geen vakantieplannen hebben en laat je portemonnee het toe, dan is deze reis het zeker waard. De allerbeste van over de hele wereld komen hier van 11 tot en met 29 september samen in alle disciplines. (WebsiteTicketsInfo)

Military Boekelo

Neem je laarzen maar mee, want je dure schoenen zullen het niet overleven. Van 11 tot en met 14 oktober vindt in Boekelo weer het jaarlijkse Military Boekelo plaats waar de allerbeste eventingruiters het tegen elkaar opnemen in deze zware cross. De ruiters trappen af met de dressuur, gevolgd door de cross en sluiten af met het springparcours. Daarnaast is het voor de Nederlandse ruiters het NK Eventing. (WebsiteTicketsInfo)

Jumping Indoor Maastricht

Met dezelfde organisatie als The Dutch Masters en het CHIO Aachen moet het Jumping Indoor Maastricht (JIM) garant staan voor een jaarlijks hoogtepunt. In de MECC in Maastricht vindt van 23 tot en met 25 november het evenement plaats met een divers programma. Internationaal springen en dressuur, shows, demonstraties, lekker eten en vele winkeltjes, dat is waar JIM voor staat. Mis dit evenement niet en markeer hem ook dit jaar weer in je agenda. (WebsiteTicketsInfo)

Jumping Mechelen

Hoewel 2018 nog maar net is begonnen en de kerstboom net buiten de deur staat denken sommigen al aan Jumping Mechelen. In de Nekkerhallen vindt van 26 tot en met 30 december het grootste paardensport evenement van België plaats. Met een afwisselend programma tussen sport, shows en demonstraties is er voor ieder wat wils. Sla je slag in de vele standjes en laat je inspireren door onze zuiderburen. Jumping Mechelen is hét evenement tussen kerst en oud- en nieuw. (WebsiteTicketsInfo)

Dit is natuurlijk nog maar een fractie van wat 2018 allemaal te bieden heeft. Je kunt natuurlijk ook genieten van het NK Springen in Mierlo (26/29 april), het NK Dressuur in Ermelo (27/29 juli), het EK Dressuur U25 in Roosendaal (13/18 augustus) en vele andere paardensport evenementen. Voor de gehele internationale wedstrijdkalender klik hier.

Bron/foto:GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate