GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Langehanenberg oppermachtig in K+K Cup

De Duitse Helen Langehanenberg won gistermiddag de nationale Grand Prix tijdens de K+K Cup in het Duitse Münster waar op dit moment een grootschalige nationale wedstrijd plaats vind. Langehanenberg die onder andere het team goud won vorig jaar tijdens de Europese Kampioenschappen in Göteborg noteerde met haar alsmaar beter wordende Damsey FRH een score van 78.080% en liet hiermee de concurrentie ver achter zich.

De Duitse top verzamelde zich massaal in Münster en dat is te zien aan de startlijsten. Deze Grand Prix telde een startlijst met drieëntwintig deelnemers. Namen als Dorothee Schneider, Ingrid Klimke, Fabiënne Lütkemeier en Anabel Balkenhol stonden op de startlijst, maar uiteindelijk trok Langehanenberg aan het langste eind. De Duitse amazone die voorheen succes was met Damon Hill NRW liet een zeer fraaie piaffe en passage tour zien wat je ook terug zag in de punten van het vijfkoppige jurypanel. Al kreeg ze wel te maken met een fout in de serie om de pas waarna haar score wat zakte. Daarna wist de elegante amazone zich te herpakken met een sterke serie pirouettes en uitgestrekte draf.

Dorothee Schneider reed haar toekomst belofte Faustus naar een tweede plaats en kon niet tippen aan de score van Helen Langehanenberg en Damsey. Schneider kreeg een score van 75.140% toegedeeld al waren de juryleden niet unaniem. Ook kreeg ze in de uitgestrekte galop een 9 van het jurylid bij de letter E, maar een 4 van het jurylid bij de letter C. Anabel Balkenhol werd derde met haar Trakhener hengst Heuberger TSF en noteerde een score van 74.600% die ook helaas moest toegeven aan enkele foutjes in haar galopgedeelte.

Vandaag staat de Grand Prix Special op het programma. Klik hier voor de complete uitslag.

 

Bron: GOMES Media | Foto: Damsey FRH onder zijn vorige ruiter Steffen Frahm – ©GOMES Media/Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate