GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

©Koen Gomes
Nieuws

Eye Catcher aan start met nieuwe ruiter

De KWPN goedgekeurde dekhengst Eye Catcher (Vivaldi x TCN Partout) heeft een nieuwe ruiter en zal op korte termijn al aan start komen. De hengst in eigendom van de familie Wilaras van Platinum Stables zal vanaf heden worden gereden door de nieuwe stalruiter Antonio Laiz Zandio uit Spanje. Voorheen werd de welbekende hengst uitgebracht door dressuuramazone Kirsten Brouwer.

Op de startlijst van de subtop wedstrijd in Maren-Kessel op 28 januari zal de Spanjaard zijn debuut maken met Eye Catcher, die tot twee keer aan toe brons binnen wist te slepen op de wereldkampioenschappen voor jonge paarden in Verden bij de 5- en 6 jarigen. Laiz Zandio zal de negenjarige hengst uitbrengen in de Prix st. George.

Antonio Laiz Zandio is sinds december aangesteld als nieuwe ruiter van Platinum Stables in Riel. De ruiter is geen onbekende in de dressuurwereld. Zo was hij erg succesvol bij de Young Riders met Levin en later met Gejholms Menotti waarmee hij deelnam aan het EK Young Riders in het Spaanse Oliva in 2016. Een jaar later nam hij deel aan de Europese Kampioenschappen in het Oostenrijkse Lamprechtshausen bij de U25 waar hij tot tweemaal toe binnen de top 20 eindigde. Ook won hij diverse internationale U25 rubrieken in Valencia en Sant Marti Vell.

Eerder toonde Platinum Stables al een video op Facebook waarin de kersverse combinatie aan het trainen was.

 

Bron/foto: GOMES Media/Koen Gomes

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate