GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Canada-Croatia-Karen-Pavicic
Nieuws

Karen Pavicic verder onder Kroatische vlag

De Canadese internationale dressuuramazone Karen Pavicic komt vanaf heden uit onder een nieuwe nationaliteit, zo laat de amazone zelf weten op haar Facebook pagina. De amazone nam onder andere deel aan de wereldruiterspelen in Caen in 2014 en kwalificeerde zich op een haar na net niet voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Pavicic laat weten dat per ingang van 2018 nieuwe deuren voor haar zijn geopend. Zo beschikt ze nu over een dubbele nationaliteit met een Canadees paspoort en een Kroatisch paspoort. “Ik bevind mij in een unieke positie om de dressuursport in binnen- en buitenland te kunnen helpen ontwikkelen. Na lang nadenken en overwegen zal ik mijn sport-nationaliteit veranderen in het Kroatisch. En hiermee ook het FEI-initiatief ondersteunen om meer landendiversiteit te creëren in de paardensport.” Zo meldt ze. “Mijn doel is om mij verder te ontwikkelen en mij te focussen op grote kampioenschappen voor Kroatië.” Aldus de amazone.

Karen Pavicic is geen onbekende in de dressuurwereld. Met haar Don Daiquiri nam ze deel aan meer dan 30 internationale wedstrijden verdeeld over Canada, Amerika maar ook Europese wedstrijden als Compiègne, Fritzens, Wiesbaden en Mallorca. Haar laatste wedstrijd vond plaats in Central Park, New York in 2016 waar ze vierde werd in de Grand Prix Freestyle met 70.325%. Hierna werd haar Don Daiquiri verkocht naar de in Wellington woonachtige Sahar Daniël Hirosh die recent zijn internationale debuut maakte met de Don Cardinale-zoon.

De dressuursport in Kroatië staat nog maar in de kinderschoenen, maar maakt in korte tijd al grote stappen. Zo organiseerde ze vorig jaar voor een eerst een internationale dressuurwedstrijd in de hoofdstad Zagreb waar de Balkan Kampioenschappen plaatsvonden voor de dressuurruiters. Ook heeft Kroatië sinds de ingang van 2018 een internationaal 2* jurylid en kennen ze inmiddels al enkele amazones die internationaal meerijden waaronder Vanda Ljolje die deelnam aan meerdere Europese Kampioenschappen bij de pony’s en Amelie Kovac die als eerste amazone het internationale toneel wist te beklimmen in de Grand Prix met Treffer die ze in 2012 verkocht naar Canada.

 

Bron: Facebook Karen Pavicic/GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate