GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Eerste wereldbeker finalisten dressuur bekend

De eerste deelnemers aan de FEI World Cup™ Final bij de dressuurruiters zijn bekend. Amazones uit de Pacific League en Centraal Europa hebben zich gekwalificeerd voor de finale dat van 10 tot en met 15 april in de Franse hoofdstad Parijs wordt verreden. Ook de Duitse titelverdedigster Isabell Werth staat definitief en zal de titel prolongeren.

Mary Hanna claimde de enige beschikbare kwalificatieplek voor de finale in april, toen zij de laatste wereldbekerwedstrijd won tijdens de Pacific League Finale in Boneo Park, Boneo (AUS). Met de 11-jarige KWPN-merrie Calanta behaalde de vijfvoudig Olympiër, die ook deelnam aan drie FEI Wereldruiterspelen en drie FEI Wereldbeker ™ Dressuurfinales, een score van 75.390%. Hanna verwees mede-Australiërs Alex Hellyer en Brett Parbery naar de tweede en derde plaats. Een klein jaar geleden begon Hanna al vroeg met een succesvolle start in het wereldbeker circuit en won met Boogie Woogie de wereldbeker kür op muziek in Werribee VIC. Kort daarna vertrok ze naar Europa om deel te nemen aan diverse CDI’s. Hanna domineerde opnieuw toen ze terugkeerde uit Europa in Werribee in december, waar ze met haar Calanta 74.400 scoorde en tevens tweede werd met Boogie Woogie. Vanuit de gehele Pacific League mag er één amazone worden afgevaardigd richting de finale. Vorig jaar kwam voor het eerst een Nieuw-Zeelandse aan start die de Pacific vertegenwoordigde.

In de Central European League kwalificeerden twee amazones zich voor de finale met behulp van een puntensysteem op basis van finale plaatsen bij de kwalificerende legs. Uiteindelijk mogen de Russische  Inessa Merkulova en Hanna Karasiova uit Wit-Rusland van start. Beide amazones namen ook deel aan de vorige finale in het Amerikaanse Omaha, Nebraska. De serie begon in april in Minsk, Wit Rusland, waar de Rus Elena Shaivoroniskaya boven Karasiova eindigde. Vervolgens wist de Spaanse Morgan Barbançon-Mestre in het Hongaarse Mariakalnok de winst op zich te eisen en liet onder andere Benjamin Werndl en Boaventura Freire achter zich.

In het Sloveense Lipica (SLO) betraden de Zwitserse Marcela Krinke Susmelj, de Oostenrijkse Belinda Weinbauer en Valentina Truppa  uit Italië de drie  podiumplaatsen. Vervolgens ging het  verder in Nizhnly Novgorod, Rusland, waarin Merkulova uithaalde naar Karasiova. Later die maand claimde de Zweed Patrik Kittel de maximale 20 punten in Brno, Tsjechië, waar de Hongaar Nikolett Szalai als tweede eindigde. Karasiova gedomineerde in Tallinn, Estland, waar ze met haar Zodiak won en met Arlekino derde werd. In september won Merkulova opnieuw meerdere malen in Moskou Otrada , later in Moskou ‘New Century’ met haar Mister X

De Estse Dina Ellermann wist nog op eigen bodem in Tallinn te overtuigen in oktober waar ze een maand eerder nog Karasiova voor zich moest dulden. In het Poolse Zakrzow won de Deense Malene Kohlschmidt-Ebbesen met Mira.

De nummer 1 van de wereld, de Duitse Isabell Werth, mag zich opnieuw opmaken voor de finale die ze vorig jaar won met haar Weihegold OLD. De amazone hoefde alleen twee kwalificaties te rijden en voldoet nu ruimschoots aan die eis. De finale beloofd opnieuw een zenuwslopende strijd te worden tussen de allerbesten. Wie namens de Westerse Liga van start mogen, waaronder de Nederlanders, zal na de laatste wereldbeker wedstrijd in ‘s-Hertogenbosch bekend zijn.

 

Bron: FEI/GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate