GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

My Lady neemt afscheid in Wellington

Het voormalige toppaard van de in Amerika woonachtige Deense amazone Mikala Münter neemt aanstaande vrijdag op 9 februari in de pauze van de CDI5* Grand Prix Freestyle in het Amerikaanse Wellington FL afscheid van de sport. De inmiddels achttienjarige merrie die in eigendom is van de half Deense, half Amerikaanse Janne Rumbough zal hierna van haar welverdiende pensioen genieten.

Mikala Münter nam deel aan honderd internationale wedstrijden met de merrie, waaronder ook de wereldbeker finale in het Franse Lyon in 2014. Hetzelfde jaar nam ze deel aan de wereldruiterspelen in het Franse Caen. In 2015 mocht ze opnieuw Denemarken vertegenwoordigen op de wereldbekerfinale, ditmaal in de Amerikaanse gokstad Las Vegas. Ook nam ze datzelfde jaar deel aan de Europese Kampioenschappen in het Duitse Aachen.

“Eigenlijk is het een grappig verhaal”, verteld Mikala. “Een meisje dat ik vroeger in Denemarken trainde, stuurde mij een video en vroeg of ik iemand kende die haar zou willen kopen. Ik keek naar haar gezicht en was opslag verliefd. Helaas had ik toen niet de middelen haar te kopen.”

“Enige tijd later liet ik de video aan Janne zien, die zich toen nog niet legde op sponsoring of eigenaarschap, en zei: Oh mijn god, ik moet dat paard hebben!” Ze vervolgt: “Het plan was dat we haar zouden ‘delen’ en dat we allebei op haar zouden rijden, maar al snel nadat ik de CDI5* Grand Prix Special won tijdens de World Dressage Masters in Wellington zei Janne: Misschien is het beter als jij haar blijft rijden!”

Dat bleek een goede keuze en de successen stapelden zich op voor de combinatie. Mikala, die woonachtig is op het Bell Tower Farm in Wellington, schreef meerdere internationale wedstrijden op haar naam en keerde regelmatig naar Europa om daar deel te nemen aan diverse landenwedstrijden 4* wedstrijden.

“Het is geweldig om Mikala en My Lady zo goed te zien presteren in de dressuursport. Het was altijd prachtig om naar hun te kijken!” Verteld Janne. Mikala vervolgt: “Ze is nu drachtig en al aardig rond, maar My Lady is een once in a lifetime paard en ik ben altijd dankbaar dat ik haar heb mogen rijden. Ze heeft alles voor ons gedaan en we wilden op het juiste moment stoppen, en dat hebben we gedaan. Het zal zeker een emotionele avond worden maar we gaan proberen er een bijzonder afscheid van te maken. Het was een geweldige reis en ik ben Janne en My Lady onwijs dankbaar. Ik weet zeker dat ik mijn tranen niet in bedwang kan houden.” Sluit de amazone af.

My lady is nu drie maanden drachtig van Vitalis en zal daarom ook niet onder het zadel worden getoond. Onder begeleiding van diverse video’s die getoond gaan worden van hun optredens door de jaren heen, zal Mikala haar daarom nog een keer aan de hand voorstellen.

Bron: Persbericht AGDF | Foto: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate