GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

U25 European Championships - Hagen a.T.W. GER | ©Koen Gomes
Nieuws

Anne Meulendijks maakt internationale opwachting bij senioren

De Nederlandse Anne Meulendijks, die vorig jaar alle drie de U25 rubrieken in Aachen wist te winnen en Europees zilver wist te bemachtigen bij de U25, zal volgende week van 15 tot en met 18 februari in de Franse stad Le Mans haar internationale debuut bij de senioren gaan maken. Haar paard MDH Avanti N.O.P. kreeg vorig jaar het achtervoegsel N.O.P. met als doel voor Nederland aan start te komen tijdens de wereldruiterspelen dit jaar.

Het Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) heeft een selecte groep paarden die veel voor de Nederlandse paardensport kunnen betekenen en worden daarom door middel van financiële steun behouden voor de Nederlandse sport. Nadat Meulendijks al Europees Kampioen werd met haar Avanti bij de Young Riders in 2014, maakte de nog jonge amazone een succesvolle overstap naar de U25 voor Grand Prix ruiters onder de 25 jaar. Zo won ze vorig jaar alle drie de CDIU25 rubrieken op het prestigieuze CHIO Aachen in Duitsland. Ook werd ze datzelfde jaar Nederlands Kampioen en mocht ze teamzilver als individueel zilver in ontvangst nemen tijdens de U25 Europese Kampioenschappen in het Oostenrijkse Lamprechtshausen. Tijdens Jumping Amsterdam eind januari werd de amazone zelfs gekroond tot KNHS talent van het jaar 2017.

Na al enkele nationale wedstrijden in de Grand Prix waarbij ze al rond de 70% wist te scoren, ligt de lat nu hoog voor de ambitieuze amazone uit het Brabantse Heeze waar ze samen met haar zusje Lotte een dressuurstal runt. Zo zijn de verwachtingen dat ze dit jaar Nederland moet gaan vertegenwoordigen tijdens de wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon, in de staat North Carolina. Dit betekend dat ze zich de komende tijd vooral internationaal in de picture bij de bondscoach zal moeten rijden en haar verwachtingen waar zal moeten maken.

Het CDI in Le Mans kent een volle deelnemerslijst met sterke deelnemers. Omdat er in de eerste drie maanden van het nieuwe jaar in Europa maar weinig internationale dressuurwedstrijden worden uitgeschreven organiseert het CDI Le Mans nu voor het eerst een CDI in februari, naast hun reguliere editie in oktober. Ze boeken hiermee meteen succes door een grote lijst deelnemers te creëren uit een record aantal landen van over de hele wereld, waaronder Australië, Brazilië, Duitsland, Palestina en natuurlijk Nederland. Ook zijn er veel beloftevolle ruiters die hier hun laatste scores bij elkaar proberen te rijden voor het WK later dit jaar.

Voor de deelnemerslijsten van het CDI in Le Mans klik hier, met daarbij alle informatie voor de wedstrijd in onze agenda.

 

Bron: GOMES Media/Koen Gomes

Foto: Koen Gomes

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate