GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Yvonne Losos de Muñiz - Foco Loco W DOM | CDI2* Hagen GER 2015
Nieuws

Bijzondere zege voor Dominicaanse Yvonne Losos de Muñiz

De in Canada geboren Dominicaanse amazone Yvonne Losos de Muñiz won gisteravond tijdens de vijfde editie van het Adequan Global Dressage Festival in Wellington de CDI3* Grand Prix met haar Belgisch Warmbloedpaard Foco Loco W. Dit was een bijzondere overwinning voor de amazone die in 2016 deelnam aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, het was namelijk haar allereerste met de Sierappel- nakomeling. De combinatie zette een resultaat neer van 71.087% en won daarmee.

Het was een bijzondere weg dat de amazone aflegde. Het succes begon namelijk pas echt nadat ze haar Foco Loco W te koop had gezet nadat ze dacht dat het paard toch te moeilijk voor haar zou zijn. Zo kwam het paard terecht bij de Spnjaard Borja Carrascosa Martinez die hem uitbracht op diverse wereldbekerwedstrijden met scores boven de 70%. Met bemiddeling van Andreas Helgstrand, is het niet gelukt om het paard te verkopen en keerde vorig jaar april de inmiddels 13-jarige ruin terug bij Losos de Muñiz op stal. Met de hulp van de Duitse trainer Ton de Ridder, wisten ze elkaar opnieuw te vinden. De amazone stond gestald bij de bekende Spaanse ruiter José Antonio Garçia Mena die haar tevens hielp de basis.

Losos de Muñiz is een geboren Canadese maar getrouwd met haar Dominicaanse echtgenoot waarbij ze in de winter in het Amerikaanse Wellington FL woont en in de zomers in Spanje. Zo heeft ze zich nu gekwalificeerd voor de Wereldruiterspelen dit jaar in Tryon, North Carolina in de Verenigde Staten van Amerika. Naast haar Foco Loco W heeft ze ook nog een andere waarmee ze zich inmiddels gekwalificeerd heeft, namelijk de 13-jarige KWPN merrie Aquamarijn, die ze kocht van de Nederlandse Fransje van der Meer die de merrie eenmaal internationaal in de U25 in Roosendaal uitbracht. Losos de Muñiz zal Aquamarijn uitbrengen in de CDI5* tour. Voorheen was ze ook succesvol met liebling II van de Brit Carl Hester waarmee ze zich tevens kwalificeerde voor de Spelen van London 2012, maar uiteindelijk niet aan start kwam.

“Ik ben zo ontzettend gelukkig!”, zei ze over Foco Loco. “Dit is voor mij zo’n bijzondere overwinning. Ik ben zo trots op Foco Loco waarbij dit echt voelt als een opluchting en als een hele lange weg waarbij ik mijn gelijk bewezen heb. Deze overwinning is misschien wel mooier dan mijn deelname aan de Olympische Spelen in 2016.” Steekt de amazone van wal.

Tweede in de Grand Prix werd de populaire jonge Spanjaard Juan Matute Guímon met zijn Don Fredeico zoon Don Diego Ymas met 69.087%. Derde werd de Canadese Megan Lane met San D’Or met 67.978%. Een andere bijzondere combinatie die strijdt voor een ticket voor de Wereldruiterspelen in Tryon is Christer Egerstrom uit Costa Rica. Hij is de eerste ruiter uit Costa Rica die op het hoogste toneel meestrijdt en daarbij in de race is voor hét kampioenschap dit jaar.

Bron: Dressage-News / GOMES Media

Foto: Yvonne Losos de Muñiz met Foco Loco W tijdens de CDI2* Grand Prix in Hagen (GER) in 2015. | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate