GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Graves en LaGoy-Weltz winnen CDI5* Grand Prix Wellington

De CDI5* Grand Prix kwalificatie voor de Special en de CDI5* Grand Prix kwalificatie voor de Kür op muziek in Wellington, in de Amerikaanse staat Florida, zijn gewonnen door de Amerikaanse amazones Olivia LaGoy-Weltz en Laura Graves. Terwijl LaGoy-Weltz net de 72% niet wist aan te tikken, kwam Graves net niet in de 80% zones en wist de concurrentie ver achter zich te houden.

Tijdens de vijfde editie van het Adequan Global Dressage Festival is het een topdrukte van deelnemers en landen. De ‘5* week’ wordt altijd gezien als een hoogtepunt van het seizoen en dat was zeker terug te zien aan het deelnemersveld en de kwaliteit. Terwijl er in de CDI5* Grand Prix For Special elf ruiters op de startlijst stonden, stonden er maar zeven ruiters op de startlijst in de Grand Prix For Freestyle. In de CDI3* Grand Prix voor zowel de Special als voor de kür stonden de startlijsten nog voller en bleef ook hierin de Amerikaanse eer hoog.

Olivia Lagoy-Weltz zadelde haar Lonoir, waarmee ze vorig jaar ook deelnam aan het CHIO Rotterdam en diverse andere Europese wedstrijden. De combinatie noteerde een percentage van 71.957% en liet de Spanjaard Juan Matute Guímon met Quantico Ymas op een achterstand van ruim een procent. Hij scoorde 70.804% en verzekerde daarmee zijn tweede positie. De Canadese Brittany Fraser kwam gevaarlijk dicht in de buurt van Matute en werd derde met haar Nederlands gefokte All In en scoorde 70.761%. Deze Grand Prix werd gejureerd door vijf gerenommeerde 4* en 5*-juryleden waaronder de Duitse Ulrike Nivelle, de Nederlandse Mariëtte Sanders- van Gansewinkel,  de Duitse Katrina Wüst, de Australische Susan Hoevenaars en de Italiaan en tevens vader van de hoogst genoteerde Italiaanse dressuuramazone Valentina Truppa, Vincenzo Truppa. Drie van dit panel jureert dit jaar op de Wereldruiterspelen in Tryon.

De nummer 4 van de wereldranglijst Laura Graves zadelde haar beste paard Verdades, waarmee ze op dit moment hoge ogen gooit en tevens deelnam aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, en zette een score van 79.543% neer. Twee juryleden gaven haar een score boven de 80%, terwijl de andere juryleden schommelden tussen de 77% en de 79%. Deze rubriek werd tevens gejureerd door de Deen Hans-Christian Matthiesen, de Duitse Katrina Wüst, de Amerikaanse Janet Lee Foy, de Italiaan Vincenzo Truppa en de Australische Susan Hoevenaars. Op ruime achterstand in deze Grand Prix volgde de Zweedse Tinne Vilhelmson-Silfvén en haar EK-paard Paridon Magi, waarmee ze tevens teamzilver won, en scoorde 73.500%. Hierin waren de juryleden het niet geheel met elkaar eens en schommelden de scores tussen de 71% en de 75%. Derde in deze Grand Prix werd Ashley Holzer met Havanna en scoorde 70.913%. Deze Havanna was eerder bekend onder de Duitse Jessica von Bredow-Werndl die deze 11-jarige merrie verkocht naar de andere kant van de Oceaan.

Laura Graves/Verdades 2017 ©Koen Gomes
Laura Graves – Verdades (USA) CHIO Rotterdam 2017 | © GM

Vanavond wordt de CDI5* Grand Prix kür op muziek onder het voetlicht gereden, waarin ook de Deense merrie My Lady van de sport afscheid neemt. Morgen wordt de CDI5* Grand Prix Special verreden.

Bron: GOMES Media

Foto: Olivia LaGoy Weltz en Lonoir tijdens het CHIO Rotterdam vorig jaar | ©GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate