GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Duits U25 team zet plan uit richting Europese Kampioenschappen

De Duitse paardensportbond heeft samen met de bondscoach en trainers een plan uitgezet voor de U25 dressuurruiters richting de Europese Kampioenschappen die dit jaar voor de derde keer worden georganiseerd. De Europese Kampioenschappen worden dit jaar voor de eerste keer in Nederland georganiseerd en wel in Roosendaal, die vorig jaar ook het EK organiseerden voor de Young Riders, Junioren en Children.

In 2016 werd voor de eerste keer het Europees Kampioenschap voor de U25 georganiseerd in het Duitse Hagen. Hier won het Duitse team team goud en won Sanneke Rothenberger tweemaal individueel goud. Het jaar daarop werd het EK georganiseerd in het Oostenrijkse Lamprechtshausen, onder de rook van Salzburg. Hoewel het Nederlandse team favoriet was voor het goud, won het Duitse team vooralsnog en kaapte ook Lisa-Maria Klössinger het individuele eremetaal weg, terwijl Anne Meulendijks zilver won. Vanwege de weersomstandigheden moest de kür op muziek helaas worden geannuleerd en keerden alle ruiters huiswaarts.

De missie van het Duitse team is duidelijk; voor de derde keer op rij goud winnen. Hierbij stelt de Duitse federatie een duidelijk plan op waarin de beste ruiters en amazones geselecteerd worden en de kwaliteit van het team gemeten wordt. Hierbij zijn er drie wedstrijden aangesteld als kwalificatietoernooi waar de ruiters zich moeten bewijzen en uiteindelijk besloten wordt wie er mogen afreizen naar Roosendaal. Het Europees Kampioenschap wordt dit jaar van 16 tot en met 19 augustus georganiseerd.

De eerste kwalificatiewedstrijd vindt plaats in het Duitse Mannheim tijdens het jaarlijkse Maimarkt-reitturnier van 28 april tot en met 1 mei. Tijdens deze wedstrijd is er een CDIU25 wedstrijd uitgeschreven wat betekend dat het internationale rubriek is waarbij zij zich direct kunnen meten met de buitenlandse U25 ruiters. De tweede wedstrijd is tijdens het Duits nationaal Kampioenschap in Balve van 7 tot en met 10 juni. Hierbij staat er een Piaff-Förderpreis uitgeschreven, wat een nationale U25 dressuurcompetitie is verdeeld over meerdere nationale Duitse wedstrijden. Na de wedstrijd in Balve zal de bondscoach Sebstian Heinze de longlist opstellen voor de potentiële deelnemers. De laatste kwalificatiewedstrijd zal het CHIO Aachen zijn waarin een heuse CDIOU25 rubriek staat uitgeschreven, wat staat voor een landenwedstrijd tussen de U25 ruiters uit landen van over de hele wereld. Hierna zal de bondscoach zijn team opstellen dat de eer hoog zou moeten houden en uiteindelijk het team goud en het individuele eremetaal veilig zal moeten stellen.

Bron: St. Georg | GOMES Media

Foto: Juliette Piotrowski en Sir Diamond (GER) tijdens het U25 Europees Kampioenschap in Hagen, 2016. | © Gomes Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate