GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Dufour verslaat Werth in Göteborg

De kopamazone van het Deense team Catherine Dufour versloeg deze middag de grote Isabell Werth tijdens de een-na-laatste wereldbeker Grand Prix in de Zweedse stad Göteborg, waar vorig jaar zomer ook de Europese Kampioenschappen werden georganiseerd. Zij wist ook als enige de 80% grens te bereiken met haar Atterupsgaard Cassidy.

Catherine Dufour noteerde een score van 80.674% en wist boven de score van Isabell Werth te blijven die 79.718% noteerde met haar Emilio. Beide proeven zorgden wel voor het nodige juryverschil. Zo plaatsten bijna alle juryleden Dufour op nummer één, terwijl de Duitser Peter Holler haar op een tweede plaats positioneerde met 78.152%, terwijl de andere juryleden haar boven de 80% toebedeelden. Isabell Werth kreeg te maken met een nog groter verschil. Zo kreeg ze van de Nederlandse Francis Verbeek een score van 75.870%, terwijl de Duitser Peter Holler zijn landgenote op een eerste plaats positioneerde met een score van 84.348%. Bij Werth schommelden de scores van de overige juryleden tussen de 80% en de 78%.

De favoriet bij het publiek Patrik Kittel werd derde met zijn Delaunay OLD met een percentage van 75.413%. Met dit paard reed hij tevsn op het Europees Kampioenschap van vorig jaar waar ze met het Zweedse team zilver wonnen. De Duitse Jessica von Bredow-Werndl werd met haar Unee BB vierde met 74.087% en de Oostenrijkse Belinda Weinbauer sloot de top 5 af met een score van 71.217% met Marianne Jerich’s Söhlein Briljant MJ.

De Nederlandse combinaties kregen vandaag last van spanning in deze massale baan.  Zo werd Margo Timmermans met haar Catch Me dertiende met 64.543% en Saskia Maertens, die hier haar wereldbeker debuut maakte, kreeg wel een heel ongelukkige score van 55.413%. Het algemeen beeld was bijzonder mooi om te zien, alleen weigerde hij beide piaffes wat tweemaal een nul opleverde en dribbelde tweemaal keren aan in de verzamelde stap bij C. De combinatie heeft zich hierdoor helaas niet geplaatst voor de kür op muziek van morgen.

Uitslag CDI-W Grand Prix

 

Bron: GOMES Media | Foto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate