GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Glock’s Tango is niet meer

De 18-jarige KWPN hengst Glock’s Tango is overleden. Dat meldt Glock op hun website waarin ze laten weten dat ze in samenspraak met de artsen hem hebben moeten laten inslapen. Glock’s Tango was samen met Hans-Peter Minderhoud een belangrijke schakel binnen het Nederlandse dressuurteam, maar was al enkele jaren niet meer verschenen op het internationale podium.

Glock’s Tango werd geboren in 2000 en gefokt door Huub van Helvoirt uit Rosmalen. Als driejarige kwam hij terecht bij Hans-Peter Minderhoud die na een lange weg het vertrouwen van de hengst wist te winnen. Ook nam Hans-Peter deel aan de PAVO Cup en het WK jonge paarden in Verden samen met zijn Tango. In 2010 liep hij zijn eerste internationale Grand Prix in Zwolle en wist daar meteen al de Grand Prix kür op muziek te winnen met bijna 75%. In 2011 won hij de CDI-W Grand Prix Freestyle in Odense, Denemarken, met bijna 80%. Ook werd hij dat jaar Nederlands Kampioen in de Grand Prix, wat misschien wel zijn grootste prestatie was. In 2012 kwam hij aan start tijdens de wereldbeker finale in ‘s-Hertogenbosch en werd daar zesde. Zijn laatste wedstrijd liep hij in 2014 in het Spaanse Barcelona, waar hij tweede in de kür op muziek werd.

Hans-Peter verteld: “Voor mij was het een bijzonder paard. Ik kreeg hem op zijn derde, dat was toen ik net  voor mezelf begon, hij was mijn eerste paard die ik in training kreeg. Ik ben een paar keer verhuisd en hij was er altijd bij. Ook toen we verhuisden naar het Glock Horse Performance Center Netherlands. Hij was een groot deel van mijn leven en mijn carrière. Het is mooi om mee te mogen maken, hoe een paard zich van jong, schuw en angstig wezen, tot een paard ontwikkeld dat zelfs een beetje macho is, zoals Tango later was. Uiteindelijk genoot hij van applaus, wat hij als jong paard erg eng vond.  Ik kan hem alleen maar bedanken voor de vele mooie jaren. Vaarwel mijn grote vriend, we zullen je missen.” Aldus Minderhoud over zijn bijzondere band met Glock’s Tango.

Ook was hij succesvol dekhengst bij het KWPN en heeft hiermee meerdere Grand Prix paarden geleverd, waaronder All In van de Canadese Brittany Fraser.

Bron: GHPC/GOMES Media

Foto: Hans-Peter Minderhoud en Glock’s Tango tijdens het Nederlands Kampioenschap in Hoofddorp, 2013. – ©GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate