GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Ellesse Tzinberg PHI - ©Koen Gomes
Nieuws

Filipijnse Ellesse Tzinberg krijgt wildcard voor wereldbekerfinale

De Filipijnse dressuuramazone Ellesse ‘Jordan’ Tzinberg heeft een wildcard gekregen van de FEI voor de wereldbekerfinale in de Franse hoofdstad Parijs. De in Maleisië geboren amazone woont in de Amerikaanse staat Florida en zal met haar Triviant deelnemen aan de finale. De finale vindt plaats op 13 en 14 april.

Tzinberg nam dit seizoen deel aan enkele CDI-W’s in De Verenigde Staten van Amerika waaronder Saugerties en Wellington. Ze behaalde geen voldoende punten om zich direct te kwalificeren, maar kwam volgens de regels van de FEI wel in aanmerking voor de finale. Zo komt er naast titelverdediger Isabell Werth ook een combinatie aan start vanuit de Pacific, dat werd de Australische Mary Hanna, maar ook de negen gekwalificeerden uit de West Europese liga waaronder de Nederlanders Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees, en daarnaast twee combinaties uit de Central European League. Uit deze laatste twee komen de Russische Inessa Merkulova en de Wit-Russische Hanna Kasariova aan start, die tevens vorig jaar ook deelnamen aan de finale. Ook komt er als laatste nog een startplaats beschikbaar voor iemand uit de ‘non-league’, een plaats voor een land waaruit enkel een deelnemer voor is. Deze startplaats is toegwezen aan de Dominicaanse Yvonne Losos-De Muñiz met haar Foco Loco W.

Als laatste heeft de FEI nog twee startplaatsen beschikbaar. Voor het organiserende land en een extra ‘non-league’ startplaats. De hoogs genoteerde Fransman in de lijst is Ludovic Henry die zijn land mag vertegenwoordigen met zijn After You. De extra startplaats vanuit de ‘non-league’ is dus voor de Filipijnse Ellesse Tzinberg.

Afgelopen weekend maakte FEI dressuur director Bettina de Rham al de namen bekend voor de finale. Hierover liet ze weten dat er nog enkele combinaties open stonden voor een startplek, waaronder ook de Filipijnse naam is gevallen. GOMES Media informeerde Ellesse Tzinberg hierover, waarna vandaag het definitieve besluit viel van de FEI en de Filipijnse paardensport federatie het definitief bekend maakte op hun Facebook pagina.

 

Bron: GOMES Media | Equestrian Federation of Philippines

Foto: Ellesse Tzinberg en haar oude troef Pavarotti tijdens het CDI Odense in 2016 | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate