GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

FEI Nations Cup dressuur en springen naar Geesteren

In 2019 zullen de officiële FEI landenwedstrijden Springen en Dressuur die op Nederlandse bodem georganiseerd worden in Geesteren plaatsvinden. Dat jaar vindt in Rotterdam het EK springen, dressuur en para-dressuur plaats. Het traditionele CHIO Rotterdam, waar al jaren de FEI landenwedstrijden plaatsvinden, zal dan niet doorgaan. Het CHIO Geesteren staat van 17 tot en met 23 juni 2019 op de agenda.

De officiële internationale wedstrijdserie voor landenteams wordt sinds 1909 verreden en is hiermee in de springsport de oudste en meest traditierijke serie ter wereld. Ieder land mag onder FEI vlag één landenwedstrijd per discipline organiseren die de O status krijgt. In Nederland wordt deze voor de dressuur en het springen al jaren verreden tijdens het CHIO Rotterdam. Omdat de organisatie van Rotterdam in 2019 verantwoordelijk is voor het EK springen, dressuur en para-dressuur, organiseert Rotterdam dat jaar niet het vermaarde CHIO. Natuurlijk horen de FEI Nations Cups  wel thuis in Nederland. Het CSI Twente is voor  2019 aangewezen om voor één jaar de fakkel over te nemen van Rotterdam. De KNHS zal de organisatie van CSI Twente dan ook met veel vertrouwen als organisator van de FEI Nations Cups presenteren aan de FEI en kent de organisatie voor 2019 voor de disciplines springen en dressuur de O status toe. Dat jaar zal het CSI Twente CHIO Geesteren genaamd zijn.

Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS is content dat de organisatie in Twente bereid is gevonden de landenwedstrijden te organiseren. ʺDe FEI Nations Cups zijn zeer toonaangevend in onze sport, zij zijn voor de betreffende discipline een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar . CHIO Rotterdam staat voor een hoge standaard, ik heb er vertrouwen in dat Geesteren een zeer waardige vervanger zal zijn. Het CSI Twente staat al vele jaren borg voor een absoluut top concours. De status van CHIO in 2019 is een mooie bekroning voor deze organisatie.ʺ Het programma voor CSI Twente 2019 zal dusdanig ingericht worden dat de reguliere wedstrijden voor topsport, breedtesport, jonge paarden en pony’s ook probleemloos plaats kunnen vinden.

In 2015 werd het Europees Kampioenschap georganiseerd in het Duitse Aachen wat normaal ook een CHIO organiseerde. Hierin namen de Duitse plaatsen Mannheim en Hagen de wedstrijden voor het springen en de dressuur over.

 

Bron: KNHS

Foto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate