GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Zlatin en Bonzanjo voor Israël naar WEG

De Israëliër Eyal Zlatin heeft zich gekwalificeerd voor de Wereldruiterspelen in Tryon dit jaar samen met Bonzanjo, die eerder succesvol was met Diederik van Silfhout. Vandaag kwam de combinatie pas voor de tweede keer internationaal aan start, na een eerder succesvol internationaal debuut tijdens het CDI3* Aachen waar ze tot een ruime 67% kwamen. Vandaag tijdens de CDI4* Grand Prix in Mannheim kwamen ze tot een score van 68.130% en verzekerden daarmee de ticket voor Tryon.

Eyal Zlatin runt samen met zijn partner en tevens internationaal Grand Prix ruiter Henrik Lochthowe de dressuurstal van Ralph Uwe Westhoff en Margarete Gröninger, wat tevens de eigenaren zijn van Bonzanjo, in het Duitse Griedel. Hij bracht eerder paarden uit voor Gestüt Peterhof in Perl-Borg en heeft daarin Silvano en Chamberlain beide eenmaal internationaal uitgebracht. Vorig jaar kwam hij met de KWPN hengst Florenciano aan start in het Duitse Darmstadt-Kranichstein waar hij een zesde en een derde plaats bemachtigde in de internationale Lichte Tour. Deze hengst is tevens in eigendom van Westhoff en wordt verder opgeleid richting het hoogste niveau nadat hij eerder werd uitgebracht door Hubertus Schmidt.

Zlatin is de tweede Israëliër in de geschiedenis die zich weet te plaatsen voor de Wereldruiterspelen. De enige andere ruiter uit Israël die meerdere malen deelnam was de in Wellington gevestigde ruiter Oded Shimodi. Hij nam in 1998, 2002 en 2010 deel aan de Wereldruiterspelen met drie verschillende paarden. Alleen in 1990, 1994, 2006 en 2014 nam er niemand voor Israël deel aan dit prestigieuze kampioenschap dat sinds 1990 verreden wordt. De andere Israëliër Sahar Daniël Hirosh is ook in de running voor het WK alleen mist hij nog één score om ook te mogen afreizen naar Tryon.

Naast Israël zijn er nog vele andere individuele landen die zich hebben weten te kwalificeren of nog in de running zijn voor een ticket. De Dominicaanse Yvonne Losos-De Muñiz, de Palestijn Christiaan Zimmermann, de Ecuadoriaan Julio Mendoza Loor, de Georgische Joanne Vaughan en de Marokkaan Ismaïl Jilaoui hebben zich als individuele gekwalificeerd, naast diverse Europese ruiters en amazones. Tevens zijn er nog diverse andere individuele ruiters en amazones in de race voor een ticket en missen nog één score waaronder de Filipijnse Ellesse Tzinberg, de Griekse Jiochanna-Androniki Kordatzaki en Jacqueline Wing Ying Siu uit Hong Kong.

Bron: GOMES Media

Foto: Eyal Zlatin en Bonzanjo tijdens hun internationale debuut in Aachen, drie weken geleden. | © Gomes Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate