GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Laura Tomlinson - Duval's Capri Sonne Jr. | ©Koen Gomes
Nieuws

Duval’s Capri Sonne maakt internationaal Grand Prix debuut

De bekende 11-jarige KWPN hengst Duval’s Capri Sonne Jr zal eind deze maand zijn internationale Grand Prix debuut maken met zijn Britse amazone Laura Tomlinson in het Duitse Aachen. De Rhodium-nakomeling was eerder bekend onder Dinja van Liere en wonnen in 2012 brons bij de vijfjarigen op het WK Jonge Paarden in het Duitse Verden. In april 2015 werd ‘Cas’, zoals hij liefkozend genoemd wordt op stal, verkocht aan de Olympisch goud- en brons medaillist van London 2012.

De enige internationale wedstrijd waar de combinatie aan start kwam was tijdens het CDIO Hagen in 2015, tijdens de plaatsvervangende wedstrijd van het CHIO Aachen. Daar werden ze tweemaal tweede in de CDI1* Prix st. George en Intermediaite I met  74.684% en 74.974%, daarna verscheen het duo alleen nog nationaal op wedstrijd. Begin dit jaar zette Capri Sonne zijn eerste stappen richting de Grand Prix door ruim 71% te scoren op zijn Intermediaite II debuut op een nationale wedstrijd in Addington. Hierna volgden nog diverse andere nationale starts in de Intermediaite II, maar maakten eind april toch echt hun debuut in de Grand Prix en wisten daar maar liefs 76% te scoren. Er was zelfs een 10 te vinden op het protocol.

Eind deze maand maken ze in het Duitse Aachen hun opwachting in de CDI3* Grand Prix. Na de eerste editie van de Aachen Dressage Days, weten ook ditmaal veel ruiters en amazones het Aachen Soers weer te vinden. Voor Nederland komen onder andere Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P., Patrick van der Meer met President’s Chagall D&R en Tommie Visser met Vingino aan start.

 

Bekijk hier alvast de deelnemerslijst voor de CDI3* (Let op: de lijst is nog niet compleet!)

 

Bron: GOMES Media

Foto: Laura Tomlinson met Duval’s Capri Sonne Jr. tijdens hun enige internationale wedstrijd in Hagen 2015. | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate