GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

© Koen Gomes | FEI Judges
Nieuws

FEI verwelkomt nieuwe 5* juryleden

Per ingang van de maand juli, precies vandaag, verwelkomt de Internationale Paardensport Federatie (FEI) vijf nieuwe Internationale 5* dressuurjuryleden. Het gaat om een vijftal nieuwe juryleden die vanaf nu bevoegd zijn om grote kampioenschappen zoals Europese- en Wereldkampioenschappen, Wereldbekerfinales en Olympische Spelen te jureren.

De vijf juryleden werden gekozen door het FEI Dressage Committee. Opvallend is dat er gekozen is voor een zesde Duits 5* jurylid, terwijl Duitsland al een maximum aan vijf 5* juryleden heeft. Ook de lege plek van de overleden bondscoach en 5* jurylid Wim Ernes is nog niet opgevuld en kampt ook De Verenigde Staten met een te kort aan 5* juryleden. Daarnaast pensioneren er dit jaar vier zeer ervaren juryleden die de maximum leeftijd van 72 jaar bereiken waaronder ook het Nederlandse 5* jurylid Ghislain Fouarge. Hierdoor komt het aantal Nederlandse O-juryleden op 3 te staan. Verder nemen dit jaar Mary Seefried (AUS), Anne Gribbons (USA) en Gary Rockwell (USA) ook afscheid van hun ‘O’-positie.

De nieuwe 5* juryleden zijn:

  • Elisabeth ‘Sissy’ Max-Theurer (AUT)
  • Clive Halsall (GBR)
  • Henning Lehrmann (GER)
  • Christoff Umbach (LUX)
  • Magnus Ringmark (SWE)

Vorig jaar kwamen er zes nieuwe 5* juryleden bij. Zo zijn Maria Colliander (FIN), Janet Lee Foy (USA), Raphaël Saleh (FRA), Maria Schwennesen (AUS), Francisco Guerra Diaz (ESP) en Irina Maknami (RUS) nu al een jaar O-jurylid. Deze promotie tot 5* jurylid gebeurt eens in de twee of drie jaar. Vanwege de velen die pensioneren dit jaar, is er nu een tweede nieuwe groep bij gekomen.

Bron: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate