GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Children prolongeren Europese teamtitel in Fontainebleau

De Nederlandse Children amazones hebben zojuist teamgoud weten binnen te slepen voor Nederland en prolongeren hiermee de titel van vorig jaar, waarbij ze in Roosendaal teamgoud wonnen. Hoewel het even spannend was tussen Nederland en Duitsland, wist de laatste amazone Sanne Buijs een ijzer sterke rit neer te zetten en verzekerde daarmee het goud.

Gister wisten de junioren al het teamgoud binnen te slepen, terwijl vandaag de Young Riders goede zaken deden en teamzilver wisten te winnen. Tot nu toe is het Europees Kampioenschap in het Franse Fontainebleau een groot succes voor Nederland, en dat terwijl de individuele strijd nog niet gestreden is.

Lilli van den Hoogen mocht voor Nederland als eerste van start en zette een zeer sterke rit neer en noteerde een PR en 73.157%. Vervolgens wist de winnaar van dag 1 Lara van Nek een monsterscore van 76.157% neer te zetten en maakte het Duitse team knap lastig. Sanne van der Pols kreeg te maken met wat spanning wat daardoor helaas wat foutjes opleverde. Van der Pols scoorde 68.461% waardoor Sanne Buijs een minimale score van boven de 74% moest neerzetten, en dat deed de Europees Kampioene van vorig jaar. Met 75.615% won het Children team onder leiding van bondscoach Monique Peutz-Vegter opnieuw teamgoud na vorig jaar.

Duitsland kwam voor het eerst met een Children team naar het EK en won het zilver. Gastland Frankrijk wist na een spannende strijd met Rusland het brons op te eisen. Vanaf morgen wordt er gestreden om het individuele eremetaal.

Alle resultaten zijn te vinden via Longines Timing

De wedstrijd is LIVE te volgen via het FEI YouTube kanaal

 

Bron: GOMES Media

Foto: Kopamazone Lara van Nek en Fariska tijdens het CDI Compiègne 2018 | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate