GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Daphne van Peperstraten opnieuw Europees Kampioen

Na het winnen van teamgoud, heeft de jonge Nederlandse Daphne van Peperstraten opnieuw goud gewonnen in het Franse Fontainebleau. De Junioren amazone moest gisteren al vroeg aan start komen vanwege een ongunstige loting. Ondanks het abnormale juryverschil wist ze toch de Duitsers op afstand te houden.

Met 74.471% wist ze met haar Greenpoint’s Cupido de individuele titel op zich te eisen. Van het Canadese jurylid bij E kreeg ze 68.971% terwijl de Brit op C haar 10% meer gaf en uitkwam op 78.382%. Niet alleen Van Peperstraten had last van deze uiteenlopende verschillen. Ook de Duitse Linda Erbe en de Russische Anna Guseynova hadden last van deze uiteenlopende scores. De Individuele Junioren proef werd net zoals de Young Riders vanwege het hoge deelnemersaantal over twee dagen verreden.

De Duitse Valentina Pistner won het zilver met  Flamboyant OLD en kwam gevaarlijk dicht in de buurt bij de Nederlandse. Pistner scoorde 74.088% en werd door twee juryleden op goud gezet. De Duitse Romy Allard won met haar Summer Rose het brons en zag precies 74.000% op het scorebord verschijnen.

De Nederlandse nieuwkomer Kimberly Pap werd heel verdienstelijk vierde met Vloet Victory en kwam uit op 72.853%. De jongste Grand Prix amazone van Nederland Thalia Rockx kwam als laatste Nederlandse aan start en kreeg te maken met één klein foutje in de laatste wissel vanuit de uitgestrekte galop, hierdoor kwam zij uit op 72.588% met Golden Dancer de la Fazenda waarmee ze ook naar het WK Jonge Paarden toe zal gaan bij de 7-jarigen.

Vanmiddag word deel 2 van de individuele Young Riders proef verreden, waarin Esmee Donkers nog aan de leiding gaat. Morgen worden voor alle rubrieken de kür op muziek verreden. De Children zullen strijden om het individuele metaal in de individuele proef.

 

Bron: GOMES Media | Foto: Daphne van Peperstraten (archieffoto) – © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate