GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Daphne van Peperstraten opnieuw Europees Kampioen

Na het winnen van teamgoud, heeft de jonge Nederlandse Daphne van Peperstraten opnieuw goud gewonnen in het Franse Fontainebleau. De Junioren amazone moest gisteren al vroeg aan start komen vanwege een ongunstige loting. Ondanks het abnormale juryverschil wist ze toch de Duitsers op afstand te houden.

Met 74.471% wist ze met haar Greenpoint’s Cupido de individuele titel op zich te eisen. Van het Canadese jurylid bij E kreeg ze 68.971% terwijl de Brit op C haar 10% meer gaf en uitkwam op 78.382%. Niet alleen Van Peperstraten had last van deze uiteenlopende verschillen. Ook de Duitse Linda Erbe en de Russische Anna Guseynova hadden last van deze uiteenlopende scores. De Individuele Junioren proef werd net zoals de Young Riders vanwege het hoge deelnemersaantal over twee dagen verreden.

De Duitse Valentina Pistner won het zilver met  Flamboyant OLD en kwam gevaarlijk dicht in de buurt bij de Nederlandse. Pistner scoorde 74.088% en werd door twee juryleden op goud gezet. De Duitse Romy Allard won met haar Summer Rose het brons en zag precies 74.000% op het scorebord verschijnen.

De Nederlandse nieuwkomer Kimberly Pap werd heel verdienstelijk vierde met Vloet Victory en kwam uit op 72.853%. De jongste Grand Prix amazone van Nederland Thalia Rockx kwam als laatste Nederlandse aan start en kreeg te maken met één klein foutje in de laatste wissel vanuit de uitgestrekte galop, hierdoor kwam zij uit op 72.588% met Golden Dancer de la Fazenda waarmee ze ook naar het WK Jonge Paarden toe zal gaan bij de 7-jarigen.

Vanmiddag word deel 2 van de individuele Young Riders proef verreden, waarin Esmee Donkers nog aan de leiding gaat. Morgen worden voor alle rubrieken de kür op muziek verreden. De Children zullen strijden om het individuele metaal in de individuele proef.

Bron: GOMES Media | Foto: Daphne van Peperstraten (archieffoto) – ©  Gomes

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate