GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Ook goud voor Esmee Donkers, zilver voor Febe van Zwambagt

Na het succes bij Daphne van Peperstraten eerder op de dag, die individueel goud won bij de junioren, wint ook Esmee Donkers het individuele goud. Ditmaal bij de Young Riders met haar Chaina. Met een score van 77.294% hield ze de winnares van het zilver, de Nederlandse Febe van Zwambagt, op gepaste afstand.

Donkers moest net zoals Van Peperstraten al op de eerste dag rijden in de individuele proef. Toch wist ze het de concurrentie meteen lastig te maken en drukte haar stempel met deze score. Van één jurylid kreeg ze maar liefs 79% terwijl de andere juryleden tussen de 76% en de 77% zaten. Wel werd e door alle juryleden unaniem op de eerste plek gezet en eist hiermee de individuele zeg op in de individuele Young Riders proef. Het is voor de amazone de eerste keer dat ze goud binnen haalt. Met het Nederlandse team wisten ze eerder dit kampioenschap al zilver te behalen.

Febe van Zwambagt, de meest ervaren amazone van het team die al aan vele Europese Kampioenschappen heeft deelgenomen, won het zilver met haar FS Las Vegas. Met 74.824% hield zij de Duitse Lia Welschof en Don Windsor OLD op kleine achterstand die 74.676% liet noteren en het brons mag ophalen. Diana van de Bovenkamp rijd voor de tweede keer mee op een Europees Kampioenschap en stond lange tijd op brons. Uiteindelijk werd zij vierde met de expressieve Evita Ronia en kreeg 73.559%, een knappe prestatie voor de amazone die er een lange tijd uitlag vanwege een ernstige blessure. De andere Nederlandse amazone Laura Quint nam ook voor de tweede keer deel aan een EK, ditmaal met de ruige Edison. Met 72.559% werd zij achtste, maar werd door één jurylid zelfs op een tweede plaats gezet met ruim 77%. Omdat er per land maar drie amazones aan start mogen komen in de kür, mag Quint helaas niet aan start komen. Dat geld ook voor Semmieke Rothenberger die een iets mindere proef beleefde en met haar ervaren Geisha 72.705% kreeg. Zij kreeg te maken met een aantal foutjes waardoor ze uiteindelijk zevende werd.

Tot nu toe kent Nederland het meest succesvolle jeugd EK ooit. Met teamgoud bij de Children en Junioren, het teamzilver bij de Young Riders en het dubbel individuele goud bij de Junioren en Young Riders is dit een unieke prestatie. Morgen word de kür op muziek verreden voor zowel de Junioren als Young Riders. De Children rijden hun afsluitende individuele proef.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: GOMES Media | Foto: Esmee Donkers (archieffoto) – © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate