GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Nederland wint driemaal Europees goud!

Het was vandaag de finale dag op de Europese Kampioenschappen voor de jeugd. De ochtend begon met de individuele proef bij de Children, waarna de Junioren en de Young Riders de afsluitende kür reden. Bij zowel de Children, als de Junioren, als de Young Riders wisten de amazones Sanne Buijs, Daphne van Peperstraten en Esmee Donkers het hoogste schot betreden en kregen ze de gouden medaille omgehangen.

Het Europees Kampioenschap in het Franse Fontainebleau was al de meest succesvolle ooit voor Nederland, maar met de bijkomende medailles van vandaag kan het niet op. Nog nooit wist Nederland zo veel medailles, in het bijzonder gouden medailles, mee naar huis te nemen. De bondscoaches Monique Peutz-Vegter (Children) en Alex van Silfhout (Junioren, Young Riders) kunnen dan ook geen betere resultaten wensen.

Children

Bij de Children werd het goud omgehangen bij Sanne Buijs. Met haar Happy Feet wist ze vorig jaar ook al Europees Kampioen te worden bij de Children in Roosendaal. Met 76.500% op het scorebord liet zij de concurrentie achter zich. De nummer een van afgelopen dagen, maar vandaag nummer twee, was Lara van Nek met Fariska. Zij kreeg het zilver omgehangen en scoorde 75.143% waarmee zij de Duitse Kenya Schwierking op ruime achterstand hield en het brons kreeg. Lilli van den Hoogen beleefde een droomdebuut op het EK. Na eerder al het teamgoud, stond zij vandaag een tijdje op de bronzen positie. Uiteindelijk werd ze met Woodstock vijfde en moest ze twee Duitse amazones voor zich dulden.

Junioren

De absolute favoriet Daphne van Peperstraten maakte het ook vandaag waar. Met de Johnson-nakomeling Greenpoint’s Cupido wist ook zij haar Europese titel van vorig jaar te verdedigen. Met een monsterscore van 80.925% stond zij op nummer één en mag ze zich opnieuw kronen tot Europees Kampioen bij de Junioren. Toch waren niet alle juryleden het eens over haar positie. Het Franse jurylid Raphaël Saleh en de Nederlandse Eddy de Wolff plaatsen de uiteindelijke nummer twee Valentina Pistner met Flamboyant OLD op nummer 1. Uiteindelijk kreeg zij het zilver met het percentage van 79.450%. Ook het brons was voor een Duitse. Romy Allard reed met haar Summer Rose naar 78.125% en liet hiermee de Nederlandse Thalia Rockx met Golden Dancer de la Fazenda achter zich. Kimberly Pap kent ook een droomdebuut op het EK. Na een vierde plaats in de individuele proef van gisteren, werd ze vandaag vijfde terwijl ze zeer dicht op de nummer 4 stond. Bij één jurylid werd ze op een bronzen positie geplaatst.

Young Riders

Esmee Donkers maakte vandaag het rijtje compleet. Met de gitzwarte Chaina reed ook zij naar een droompercentage van boven de 80%. Om precies te zien liet zij 80.500% noteren, terwijl de scores uiteenliepen van 84.250% tot 76.875% van het Canadese jurylid die al eerder met juryverschil te maken kreeg. De Duitse Paulina Holzknecht kreeg het zilver en werd door het Canadese jurylid op één geplaatst. Met 78.000% liet zij de zilver medaillist van gisteren, Febe van Zwambagt, achter zich en kreeg het brons. Van Zwambagt reed met FS Las Vegas, beter bekend als ‘Lasso’. Ze werd zelfs door één jurylid op een gouden positie geplaatst met mag met 77.600% zich tevreden stellen. Diana van de Bovenkamp werd net zoals gisteren vierde met haar talentvolle merrie Evita Ronia. Zij kwam met 77.200% gevaarlijk dicht in de buurt bij Van Zwambagt en stond ook geruime tijd op brons. De nummer drie van gisteren, Lia Welschof, werd vandaag vijfde.

Nederland wint uiteindelijk tweemaal teamgoud (Children, Young Riders), eenmaal teamzilver (Young Riders), tweemaal individueel zilver (Children, Young Riders), eenmaal individueel brons (Young Riders) en vijfmaal individueel goud (Children, Junioren en Young Riders). Hiermee sluiten de Nederlanders het meest succesvolle Europees Kampioenschap ooit, af. Volgende jaar vinden de Europese Kampioenschappen weer in Nederland plaats, ook ditmaal weer op Den Goubergh in Roosendaal.

Bron: GOMES Media | Foto: © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate