GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

WK jonge dressuurpaarden maakt zich op voor wereldklasse

De Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden dat van 2 tot en met 5 augustus in Ermelo wordt gehouden, mag ook dit jaar rekenen op deelnemers van wereldklasse. Met een totaal aan 27 landen, 130 ruiters en amazones en maar liefs 163 paarden zal straks Ermelo zijn omgetoverd tot een hippisch episch centrum.

Het is voor het derde jaar op rij dat het Wereldkampioenschap op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo wordt georganiseerd. Tijdens dit WK nemen de beste jonge dressuurpaarden van over de hele wereld het tegen elkaar op, dit in de drie leeftijdscategorieën 5, 6- en 7-jarigen. Gastland Nederland en Duitsland hebben de meeste inzendingen na een intensieve selectieprocedure. Verder komen ook verrassende landen als Bermuda, Canada, Marokko en Nieuw-Zeeland met ruiters en paarden naar Ermelo.

Voor Nederland komen onder andere Adelinde Cornelissen, Diederik van Silfhout, Emmelie Scholtens, Para-Dressuur bondscoach Joyce Heuitink en recent Junioren teamgoud winnares Thalia Rockx aan start. Voor Duitsland komen grote namen als Matthias Alexander-Rath en Dorothee Schneider.  De Nederlander Robin van Lierop komt voor Duitsland aan start, hij heeft zich namelijk met een Duits paard zich weten te kwalificeren via Duitsland. Andersom geldt dit voor de Duitse Juliane Brunkhorst die zich met een Nederlands paard via Nederland heeft weten te kwalificeren. Verder staat ook de Britse Fiona Bigwood, de Noorse Isabel Freese en de Deense paardensport magnaat Andreas Helgstrand met drie paarden op de deelnemerslijst.

In de CDI1* rubriek staan ook een aantal interessante combinaties uit alle windhoeken van de wereld. De CDI1* rubriek is een internationale ‘bij’-rubriek op Lichte Tour niveau onderverdeeld in een gewone CDI1* en een speciale CDI1* voor goedgekeurde dekhengsten. Deelnemers in deze rubrieken zijn onder andere de Braziliaan Rodolpho Riskalla, de succesvolle Para-Dressuur ruiter die deelnam aan de Paralympische Spelen van Rio in 2016 en dit jaar zal afreizen naar Tryon. Ook de Thaise prinses H.r.H. Sirivanna Vajiralongkorn komt naar Nederland om zich voor te bereiden op de Asian Games in Jakarta. Andere namen zijn de in Nederland geboren Amerikaanse Yvonne de Haan, de Spaanse Olympiër José Daniel Martin Dockx, de Australiër Anthony Pelling en de Taiwanese Yu-Chi Chiu met de Nederlands gefokte Ziroco. Enkele namen vanuit Nederland zijn onder andere Kirsten Brouwer, Vai Bruntink, Veronique Roerink en Geert-Jan Raateland.

Deelnemerslijsten Ermelo YH 2018

CH-M-YH-D

CDI1*

Bron: GOMES Media

Foto: ©GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate