GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Filipijnse Ellesse Tzinberg behaalt ticket voor Tryon en schrijft geschiedenis

De Filipijnse dressuuramazone Ellesse Tzinberg behaalde vanmiddag haar laatste kwalificatiescore om te mogen deelnemen aan de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Hiermee is zij de eerste deelneemster ooit die De Filipijnen vertegenwoordigd op een FEI Kampioenschap.

De in Wellington FL woonachtige amazone kende 2018 al als een succesvol jaar met deelname aan de Wereldbekerfinale in de Franse hoofdstad Parijs. Met haar inmiddels 18 jaar oude Triviant wist ze tijdens de CDI3* Grand Prix in het Canadese Caledon ON haar tweede kwalificatiescore te rijden. Met een percentage en een persoonlijk record van 67.413% wist de jonge amazone ook nog eens derde te worden. Eerder wist ze al in Wellington haar eerste kwalificatiescore te rijden met precies 66%. Nu zal ze zich opmaken voor het avontuur in North Carolina en geschiedenis schrijven voor haar land.

De CDI3* Grand Prix in Caledon ON werd gewonnen door de Canadese Megan Lane met Zodiac MW met een percentage van 69.913%. Tweede werd Diane Creech met Diana C, wie in eigendom is van Louise Leatherdale, tevens eigenaresse van Helen Langehanenberg’s Damsey FRH. Beide amazones zijn in de race voor een WEG ticket aar Tryon. De zwarte Bom Ami, precies een jaar geleden nog goed voor een prachtige teamplaats in Aachen met de Zweedse Malin Nilsson, wist deze Grand Prix minder te imponeren met zijn nieuwe amazone Adrienne Pot. Deze combinatie werd met 62.804% achtste.

 

Bron: GOMES Media

Archieffoto: Ellesse Tzinberg met haar oude troef Pavarotti tijdens het CDI Hagen in 2016 | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate