GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Ook Koreaan Dongseon Kim kwalificeert zich voor WEG

Na de kwalificering van de Filipijnse Ellesse Tzinberg heeft de Zuid-Koreaan Dongseon Kim zich ook geplaatst voor de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon in de staat North Carolina. Het wordt voor de 29-jarige ruiter de tweede keer dat hij deelneemt aan het WK, eerder deed hij dat al in Caen vier jaar geleden.

In het Franse Deauville reed hij naar 67,457% wat goed was voor een elfde plaats in een overvolle rubriek van precies 40 starts in de stromende regen. Met zijn inmiddels 19-jarige Briar-nakomeling Bukowski reed hij in het Duitse Mannheim al naar 66.457%. Hiermee voldoet hij aan de eis om minimaal twee keer 66% te scoren als eindscore op een internationale CDI wedstrijd en bij minimaal twee 5* ‘O’ juryleden, ook een percentage van 66% te scoren. Deze 5* juryleden mogen niet uit het land komen waarvoor de ruiter aan start komt. Aangezien Zuid-Korea geen Internationale juryleden heeft, is dit dan ook niet het geval.

De ruiter nam ook al deel aan de Olympische Spelen van 2016 en zoals eerder werd vermeld op de Wereldruiterspelen in 2014. Ook nam hij meerdere malen succesvol deel aan de Asian Games waar hij met meerdere (gouden) medailles naar huis kwam. Met Bukowski heeft de ruiter al de nodige ervaring op zak. Omdat hij in 2017 niet aan start kwam, had hij nog geen benodigde scores op zak. Kim is de meest succesvolle ruiter uit Zuid-Korea en op dit moment ook de enige die in de Grand Prix uitkomt. Andere Zuid-Koreanen start Internationaal Lichte Tour.

Dongseon Kim is hiermee de derde Aziatische ruiter die zich heeft weten te kwalificeren voor het WK in Tryon. Eerder wisten Jacqueline Wing Ying Siu uit Hong Kong en Ellesse Tzinberg uit de Filipijnen zich al te kwalificeren. Alleen Caroline Chew uit Singapore is nog de enige Aziatische die in de race is voor een WK ticket. Alleen Japan komt als Aziatisch land met een team van vier ruiters.

Daarnaast heeft ook de Nieuw-Zeelandse federatie laten weten welke ruiters ze naar Tryon sturen. Julie Brougham, deelneemster aan de Spelen van 2016, zal met Vom Feinsten deelnemen. De andere ruiter is John Thompson met Antonello. Beide paarden zijn inmiddels al ingevlogen naar de Verenigde Staten en verblijven in New York. Beide combinaties zullen eerst nog deelnemen aan de Internationale wedstrijd in Saugerties NY. De andere Nieuw-Zeelandse Wendi Williamson is niet geselecteerd voor het WK. Eerder overleed haar Dejavú MH, haar tweede paard was nog niet klaar voor zo’n groot kampioenschap en zal zich focussen op de Spelen van 2020.

Bron: GOMES Media

Foto: Dongseon Kim met Bukowski tijdens het CDI Leudelange (LUX) | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate