GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Jakarta maakt zich op voor Asian Games

De Indonesische hoofdstad Jakarta is de komende twee weken volledig in de ban van de 18e editie van de Asian Games, een soort Olympische Spelen alleen voor Aziatische landen dat net als de gewone Spelen, iedere vier jaar terug keert. Ook de paardensport heeft een prominente rol binnen alle deelnemende sporten. De nodige Aziatische ruiters en amazones zijn inmiddels al aangekomen en zullen deelnemen in de drie disciplines springen, dressuur en eventing.

De paardensport in Azië staat nog maar in de kinderschoenen vergeleken met de Westerse landen maar maken al een flinke sprong omhoog. Zo zijn er diverse amazones die de Asian Games aan zich voorbij laten gaan en aan start komen in het Amerikaanse Tryon voor de Wereldruiterspelen. Alleen Jacqueline Wing Ying Siu uit Hong Kong en de Japanners Masnao Takahashi en Kazui Sado richten hun pijlen naast de Asian Games ook op Tryon.

Zoals gewoonlijk op een kampioenschap worden er Zware Tour proeven gereden, echter vanwege het niveauverschil met het westen en het tekort aan Grand Prix combinaties worden er Lichte Tour proeven verreden. Een Prix st. George als landenwedstrijd en de Intermediaite I en Intermediaite I Freestyle als individuele wedstrijden.

De laatste editie in 2014 in het Zuid-Koreaanse Incheon ging gastland Zuid-Korea nog met de winst aan de haal in de dressuur. Dit jaar zijn de kaarten anders geschud en doen er diverse sterke landen mee. Uiteindelijk zijn er vier landen met een compleet team. Zuid-Korea zal weer de landentitel verdedigen maar krijgt sterke concurrentie vanuit Thailand, Japan en Taiwan. Gastland Indonesië stuurt ook een volledig team en zal strijden voor een medaille. Individuele ruiters zullen niet meestrijden om een teammedaille maar om individueel resultaat. Japan stuurt onder andere Akane Kuroki met de bekende Toots. Ook Masanao Takahashi komt met de zeer ervaren Fabriano het team versterken. Taiwan heeft een team waarbij alle teamleden gestationeerd zijn in Europa waarvan drie van de vier in Nederland. Thailand heeft een viertal dat voor verrassingen kan zorgen. Kopvrouw Pakjira Thongpakdi kan daarnaast ook voor individueel eremetaal zorgen.

China stuurt dit jaar geen team maar twee individuele sterke ruiters. De in Groot-Brittannië gestationeerde Jacqueline Wing Ying Siu gaat voor individueel eremetaal met de vorig jaar aangekochte Fuerst On Tour. Qatar komt sinds lange tijd weer aan start met een individuele ruiter, ditmaal Wejdan Majed Abdullah Al Malki. Ook Maleisië stuurt één ruiter, en wel de bekende Qabil Ambak Dato’ Mahamad Fathil met Rosenstolz en is een absolute favoriet voor het goud. Ook Singapore komt niet met een team maar met twee individuele ruiters, waarbij kopvrouw Caroline Chew ontbreekt vanwege het kwalificatie aan de Wereldruiterspelen waaraan zij zal deelnemen.

Een opvallende combinatie dat in Jakarta van start zal gaan is de Iraanse Litta Soheila Sohi die met haar Air F.K. voor deze keer een stapje terug zet van Grand Prix naar Lichte Tour. Na vele jaren afwezigheid staat Iran opnieuw op de deelnemerslijst in de dressuur en is ze een van de kanshebbers voor individuele medailles. Wat opvallend is, is dat India dit jaar niet aan start komt. Normaal gesproken heeft dit land een prominente rol op de deelnemerslijst en weten ze sterke ruiters af te vaardigen In het springen en Eventing staan ze wel op de lijst.

In het springen komen ook andere landen aan start. Zo sturen Bahrein, Brunei Darussalam, Kyrgyzstan, de Filipijnen, Saoedi Arabië, Syrië, de Verenigde Arabische Emiraten en Oezbekistan een aantal springruiters naar Jakarta.

Alle informatie over de Asian Games is hier te vinden.

 

Bron: GOMES Media 

Foto: De Iraanse Litta Soheila Sohi met Air F.K. zal gaan strijden om het individuele eremetaal. | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate