GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Italiaanse stalruiter Sanavio naar WEG in Tryon

De Italiaanse federatie FISE heeft twee ruiters geselecteerd die mogen afreizen naar het Amerikaanse Tryon waar op 11 september de Wereldruiterspelen van start gaan. Onder een van die ruiters is de GLOCK-stalruiter Riccardo Sanavio met Glock’s Federleicht aangewezen om de Italiaanse eer hoog te houden.

Met diverse goede resultaten en scores was de federatie het er over eens dat Sanavio een waardevolle ruiter kan zijn om de rood-wit-groen vlag te laten waaien in De Verenigde Staten. Vorig jaar oktober debuteerde de jonge ruiter in de Grand Prix op een nationale subtop wedstrijd. In december dat jaar maakte hij zijn internationale debuut tijdens het CDI4* Roosendaal. In april reed hij tijdens het CDI3* Nieuw en Sint Joosland zijn eerste WK score van ruim 67%. In het Franse Compiègne wist hij die tweede score te bemachtigen door ruim 68% te noteren in de CDI3* Grand Prix, waarna hij 71.595% liet noteren in de Grand Prix Freestyle. Echter tijdens de CDI3* Grand Prix op het CHIO Rotterdam wist hij de 70% aan te tikken in de gewone Grand Prix en reed zich definitief in de kijker bij de Italiaanse federatie. Ook nam hij in juli deel aan het prestigieuze CHIO Aachen in de CDIO5* landenwedstrijd.

Het gebeurt niet vaak dat een stalruiter afreist naar een groot kampioenschap. Inmiddels is Sanavio al ruim anderhalf jaar stalruiter bij team GLOCK en zal dus samen met het Nederlandse duo Edward Gal en Hans-Peter Minderhoud naar Tryon afreizen.

Naast Riccardo Sanavio is ook Pierluigi Sangiorgi met Gelo Delle Schiave geselecteerd. Eerder werd al bekend dat Pia Laus-Schneider vanwege een ongeluk tijdens het rijden van een jong paard niet kan deelnemen aan het kampioenschap.

Bron: GOMES Media/FISE

Foto: Riccardo Sanavio en Glock’s Federleicht | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate