GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Nederland wint teamzilver op EK U25 in eigen land

Het Nederlandse U25-viertal heeft gisteravond teamzilver gewonnen op de Europese Kampioenschappen in het Drentse Exloo. Sinds dat het EK voor de eerste keer georganiseerd werd twee jaar geleden, weet Nederland nu voor de derde keer teamzilver te winnen. Duitsland ging voor de derde keer ruimschoots met het goud ervandoor. Groot-Brittannië won verrassend genoeg brons in een nek-aan-nek race met Nederland, Zweden en Denemarken.

Met een rubriek van totaal 36 ruiters en amazones werd het een aardig lange zit voor het vijf koppige jurypanel bestaande uit Peter Storr (GBR/4*), Fransisco Guerra Diaz (ESP/5*), Magnus Ringmark (SWE)/5*), Francis Verbeek (NED/5*) en Susanne Baarup (DEN/5*). Er kwamen in totaal 8 teams aan start en vijf individuele starters. Zo was het voor de eerste keer dat er iemand uitkwam op het EK U25 voor Finland, Hongarije en Italië. België wist voor het eerst met een team aan start te komen.

Duitsland kwam, zag en overwon. Bianca Nowag kende de locatie Exloo al en wist meteen goed voor de dag te komen door 70.971% te noteren. Juliëtte Piotrowski is ook al een ervaren EK amazone en zag dan ook 70.147% op het scorebord verschijnen. Derde amazone was Jil-Mariëlle Becks met Damon’s Satelite. Uiteindelijk wist zij met een ijzersterke proef het hoogste resultaat voor Duitsland neer te zetten en zag 74.441% als eindresultaat. Lisa-Maria Klössinger is ook geen onbekende meer voor het Duitse team en wist met haar elegante FBW Daktari 74.294% te scoren en liet Nederland met ruim 7% als eindgemiddelde ver achter zich.

Voor Nederland kwam als eerste Carlijn Huberts aan start. Als ‘underdog’ van het team kwam de jonge amazone uit op een teleurstellende score van 63.471%. Gek genoeg liep de score ver uiteen en kreeg ze te maken met fors juryverschil van maar liefs 7%. Maxime van der Vlist is inmiddels ervaren met haar derde Europees Kampioenschap in de U25. Met haar Negro-nakomeling Bailey reed ze naar 68.265%. ‘Senior’ Denise Nekeman kwam als derde Nederlandse aan start maar noteerde wel het beste resultaat voor Nederland en kwam uit op 72.676% met haar Boston STH. CHIO Aachen winnares Jeanine Nieuwenhuis reed haar expressieve TC Athene naar 71.824% waarmee Nederland net aan zilver won na een zenuwslopende wedstrijd en een puntentotaal van 212.765.

Groot-Brittannië won het brons met een winnende rit van Charlotte Fry en Dark Legend. Individueel gezien won zij de rubriek met 74.941% en scoorde op de vloeiende piaffe-passage tour en het fantastische galopwerk van het paard. Hiermee laat ze zien dat de concurrentie rekening met haar moet houden voor het individuele eremetaal. Het puntentotaal voor het Britse team bedroeg 212.118. Denemarken werd vierde met een totaal 212.029 punten wat wel en heel nihil verschil is met de Britten. Victoria E. Vallentin was eerst nog in de race voor een WK ticket richting Tryon maar werd uiteindelijk toch ingezet voor het Deense EK team en niet voor niets. 74.118% was haar resultaat waarmee ook zij individueel mee kan rijden.

Zweden werd vijfde waarbij de zeer ervaren Marina Mattsson het beste resultaat neerzette en 73.235% liet noteren. Oostenrijk werd knap zesde, teamdebutant België werd zevende en het Spaanse herenteam sloot de rij af met een achtste plaats. Vandaag is de officiële tweede wedstrijd dag van het EK en worden de individuele medailles verdeeld.

Resultaten zijn hier te vinden.

 

Bron: GOMES Media

Foto: Alle medaille winnende teams in Exloo | © Lily Forado

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate