GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

FEI verwelkomt nieuwe 2* dressuur juryleden

Na een eerdere Course Promotion voor 3* en 4* juryleden naar jonge paarden jurylid, werd er in het Colombiaanse Bogota een andere Course Promotion georganiseerd. En deze promotie tot FEI 2* jurylid is wel een bijzondere. Deze promotie tot 2* jurylid is voor nationale juryleden die afkomstig zijn uit een land waar geen nationale Grand Prix wordt verreden, in andere woorden; juryleden uit lager ontwikkelde paardensportlanden vergeleken met de Westerse paardensportwereld.

In 2017 werd deze promotie voor het laatst georganiseerd in Zagreb tijdens de Balkan Kampioenschappen. Dat leverde uiteindelijk drie nieuwe 2* juryleden op uit Kroatië, Slovenië en Servië. De promotie daarvoor in 2015 werd in Taipei georganiseerd en leverde een flink aantal meer 2* juryleden op uit onder andere China, Taiwan, Maleisië en Singapore. En met deze nieuwe promotie in Colombia dat tijdens de Centraal-Amerika/Caribische Spelen werd georganiseerd op 23 en 24 juli, is Centraal- en Zuid-Amerika sterk vertegenwoordigd met een aantal nieuwe juryleden.

Centraal- en Zuid-Amerika kennen weinig internationale juryleden tegenover het grote aantal in Europa. Zo heeft Argentinië drie 4* juryleden, Brazilië twee 4* juryleden, Chili één 3* jurylid, Peru één 4* jurylid, Colombia ook één 4* jurylid en Mexico één 5* ‘O’ jurylid en één 4* jurylid. Door deze Course Promotion is de FEI nu zes internationale 2* juryleden rijker en heeft dit een positief effect op de groei van dressuur in Centraal- en Zuid-Amerika waar dit nog maar in de kinderschoenen staat, vergeleken met de rest van de wereld. Per 1 januari 2019 gaat hun status als jurylid definitief in.

In totaal namen er 11 participanten deel waarvan er zes slaagden en gepromoveerd werden. Dit allemaal onder begeleiding van inmiddels gepensioneerd 5* jurylid Mariëtte Withages (BEL) en 5* jurylid Linda Zang (USA). De Course Promotion werd ondersteund door 4* jurylid Marian E. Cunningham (PER) en 3* jurylid Max Antonio Piraino Lyon (CHI).
De gepromoveerden:
  • Marcio Navarro de Camargo (BRA)
  • Ingrid Everett (ARG)
  • Omar Zayrik (MEX)
  • Ana Isabel Herbruger de Monroy (GUA)
  • Anita Barone (CRC)
  • Alexandre Delacerda Leão (BRA)

 

Bron: GOMES Media/Cesar Torrente

Foto: Facebook/Max Antonio Piraino Lyon

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate