GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Sterk Brits team naar Tryon

De Britse paardensportfederatie heeft laten weten welk team afgevaardigd gaat worden naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon NC. Het team kent geen verrassingen, maar is wel een absolute medaillekandidaat. Groter misser in het team is Gareth Hughes die met twee paarden erg succesvol was dit seizoen.

Topfavoriet en debutant dit jaar, Charlotte Dujardin met Mount st. John Freestyle, zijn dit jaar van de partij. De Olympisch Kampioene van 2012 en 2016 ziet haar topper Valegro nu van zijn pensioen genieten en liet het EK in Göteborg vorig jaar aan haar voorbij gaan. In die tussentijd nam ze de tijd voor haar jongere aanstormende paarden, waaronder deze talentvolle Hannoveraans. Ook Carl Hester maakte dit jaar zijn debuut met een ander paard, Hawtins Delicato. Met dit paard is de zeer ervaren ruiter opgenomen en liet in Windsor en Hartpury al zien een waardig teamlid te zijn.

Derde teamlid is Spencer Wilton, die inmiddels voor zijn derde kampioenschap op rij gaat. Met Super Nova II heeft hij slechts twee internationale Grand Prix’s gereden, maar liet in het verleden al zien ver bovenin mee te kunnen rijden. Het vierde teamlid Emile Faurie is ook geen onbekende en zat in het gouden Britse team van Rotterdam 2011. De in Zuid-Afrika geboren Brit is geselecteerd met Dono Di Maggio en heeft zijn zwarte Delatio als reserve.

Eerste niet meereizende reserve is Lara Butler met Rubin Al Asad. Butler is voor de derde jaar op rij geselecteerd als reserve, wat voor de amazone een flinke domper moet zijn na een succesvol seizoen.

Bron: British Dressage/GOMES Media

Foto: Charlotte Dujardin en Mount st. John Freestyle | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate