GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Aantal afmeldingen voor WEG in Tryon

Nadat Cathrine Dufour noodgedwongen zich moest afmelden voor de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon, zijn er meerdere combinaties die zich terug moeten trekken voor het grootste paardensport festijn in de wereld. Vandaag liet namelijk de Dominicaanse Yvonne Losos de Muñoz weten niet van start te zullen gaan vanwege een blessure aan haar schouder.

De Dominicaanse topamazone kende dit seizoen al een van de beste ooit. Zo won ze diverse Grand Prix’s in Wellington en reed ze vooraan mee in diverse CDI’s in Europa. Daarnaast won ze individueel goud tijdens de Central/Cariben Games in Bogota, Colombia, in juli. Dit keer is het paard niet geblesseerd, maar de amazone zelf. Zo stond ze ook op de lijst voor de CDI3* wedstrijd in het Franse Crozet, maar liet zij zich afmelden.

Eerder werd ook bekend dat de Zuid-Afrikaanse Tanya Seymour niet zal afreizen naar North Carolina. De amazone voert al jaren de boventoon in de Zuid-Afrikaanse dressuur, maar moet dit jaar het WK laten gaan. Eerder nam zij al deel aan het WK in 2014 en de Olympische Spelen van 2016. Nu zal zij zich richten op het aankomende wereldbeker seizoen, zo liet ze weten.

Ook zijn er landen die hebben gekozen om niet aan start te zullen komen in de dressuur. Zo werd onlangs de nominatieve deelnemerslijst gepubliceerd en daar misten aan aantal namen en landen. Zo zal Oostenrijk geen enkele combinatie de reis over zee laten maken en laat ook Wit-Rusland zijn combinaties thuis. Finland en Luxemburg daarentegen sturen enkel een individuele combinatie. Ook de Israëliër Eyal Zlatin zal niet afreizen naar Tryon, terwijl de ruiter zich deze zomer plaatste voor het WK met zijn Jazz-nakomeling Bonzanjo. Ook Estland stuurt zijn meest succesvolle combinatie Dina Ellermann met Landy’s Akvarel niet. Verder laten ook Hongarije, Mexico, Noorwegen en Polen hun combinaties thuis. In de meeste gevallen heeft dit te maken met de hoge kosten die de federatie of de ruiter/amazone zelf moet maken voor de verre reis naar de Verenigde Staten.

Hiermee zullen er een hoop combinaties en landen het WK Dressuur laten voor wat het is, na het enorme aantal combinaties en landen in Caen 2014. Dat betekend overigens niet dat het WK minder spannend gaat worden. Met topcombinaties uit onder andere Duitsland, Groot-Brittannië, gastland Verenigde Staten en Nederland zelf, belooft het alsnog een flinke strijd te worden.

Bron: GOMES Media 

Foto: Yvonne Losos de Muñiz tijdens het CDI Aachen 2018 | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate