GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Japan wint teamgoud op Asian Games

Het Japanse dressuurteam heeft teamgoud gewonnen op het eerste onderdeel, de landenwedstrijd, tijdens de Asian Games in Jakarta. Hiermee versloeg Japan de winnaar van voorgaande jaren, Zuid-Korea, die zich nu tevreden moet stellen met het zilver. Thailand won het brons.

Masanao Takahashi wist voor Japan de hoogste score neer te zetten met zijn inmiddels 19-jarige Fabriano. Met zijn zeer ervaren 19-jarige leermeester en Rio 2016 partner wist Takahashi een score van 69.823% te scoren en daarmee individueel vierde te worden. Akane Kuroki werd met de bekende grote vriendelijke reus Toots individueel vijfde en leverde een belangrijk resultaat voor het team. Met 69.675% kwam zij dichtbij haar landgenoot. Shunsuke Terui wist met zijn Alias Max 68.999% te scoren en werd zevende. Kazuki Sado werd met zijn Djuice negende met 68.793%.

De beste Zuid-Koreaan was Hyeok Kim met Degas K. Onder begeleiding van de Duitse Grand Prix ruiter Benjamin Werndl werd de Zuid-Koreaan tweede met 71.235% en zag daarmee zijn landgenoot  Kyunsub Kim met Sonn en Schein tiende worden met 68.440%. De andere twee Koreanen wisten niet verder te komen dan een 18e en 20e plaats.

Thailand won niet geheel verrassend het brons. Het team bestaat uit sterke ervaren ruiters en amazones die allemaal gestationeerd zijn in Europa. Pakjira Thongpakdi zorgde voor het beste resultaat met haar Hispania. De amazone scoort sterk op lossigheid en harmonie en mocht zich tevreden stellen met 68.117%, wat gerust meer had mogen zijn. Arinadtha Chavatanont kwam met haar Clapton C op een dertiende plek terecht met 66.146%. Chalermcharn Yotviriyapanit scoorde 65.882% met zijn Jazz Royal onder toeziend oog van de Duitse trainer Johanna von Fircks. Apisada Bannagijsophon zorgde voor het wegstreep resultaat en kwam niet verder dan 62.911%. Verder werd Indonesië vierde en Chinese Taipei, ofwel Taiwan, vijfde.

Individueel werd de rubriek gewonnen door de Maleisische Qabil Ambak Dato’ Mahamad Fathil en Rosenstolz. Met een zeer vloeiende en expressieve proef liet hij maar liefs 74.881% noteren. Derde werd de in Groot-Brittannië woonachtige Jacqueline Wing Ying Siu uit Hong Kong met Jockey Club Fuerst On Tour. Zij zag een score van 70.735% op het scorebord verschijnen.

De beste Indonesische amazone was de in Duitsland geboren Larasati I R Gading met Calaiza T en scoorde ruim 69%. Een andere fantastische prestatie kwam van de eveneens in Groot-Brittannië woonachtige Iraanse amazone Litta Soheila Sohi. Met haar Air F.K. reed ze een zeer expressieve gedegen proef en zag 66.646% verschijnen, een fantastische prestatie voor deze amazone.

Morgen wordt de individuele proef verreden, de Intermediaite I. De beste vijftien en beste twee per land mogen de kür op muziek rijden. De Intermediaite I begint om 08:00 Indonesische tijd, wat betekend dat in Europa de wekker midden in de nacht moet worden gezet, aangezien de rubriek om 03:00 ‘s nachts (EU tijd) begint.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: GOMES Media

Foto: © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate