GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Opmerkelijk besluit; Frankrijk stuurt geen dressuurruiters naar Tryon

Vanochtend is een opmerkelijk besluit naar buiten gekomen van de Franse paardensportfederatie. Er is besloten om geen enkele Franse dressuurcombinatie naar Tryon te sturen om deel te nemen aan de Wereldruiterspelen. Aanvankelijk werd er een viertallig team gestuurd, maar zien hier op het laatste moment van af.

Vorige week liet Pierre Volla, kopman van het Franse dressuurteam, weten dat hij zijn toppaard Badinda Altena terugtrekt uit de teamselectie. Hiermee verloor het Franse team zijn beste combinatie en werd het definitieve besluit genomen geen team te sturen. Het doel voor de Fransen was om zich direct te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio, door in de top 6 te eindigen. Met het wegvallen van Volla lijkt het voor hen onmogelijk om bovenaan mee te rijden.

Zo liet de Franse technisch-directeur Emmanuelle Schramm-Rossi, die verantwoordelijk is voor de dressuursport, weten aan Grand Prix Replay dat de combinaties boven de 70% moeten scoren in een internationale Grand Prix, maar dat alleen Pierre Volla aan die eis voldoet. Hierdoor lijkt het onmogelijk om binnen de top 6 te eindigen, en heeft het ook geen zin om een individuele combinatie te sturen. Het gemiddelde van het team moet uitkomen op 70%, volgens de berekeningen. Deze beslissing is niet meteen genomen, maar weloverwogen. Zo laat de Fransman weten.

Ook liet Schramm-Rossi weten dat het volledige team hiervan op de hoogte is gesteld en dat ze de situatie kunnen begrijpen. “Het is ook om hen te beschermen, dat deze keuze is gemaakt. We moeten ons concentreren op de volgende wedstrijden om ons alsnog te kunnen kwalificeren en zullen daar ons nu op richten.” Aldus de technisch-directeur aan Grand Prix Replay.

Hiermee komt ook het WK definitief te vallen voor succesvolle combinaties als het nieuwe teamlid en kersvers Frans kampioen, Morgan Barbançon-Mestre en Marie-Emilie Bretenoux die in februari dit jaar nog ruim 76% wist te scoren in de Grand Prix Freestyle tijdens de wereldbekerwedstrijd in Neumünster.

Bron: Grand Prix Replay/GOMES Media

Foto: Pierre Volla en Badinda Altena tijdens de laatste Franse observatie in het Britse Hickstead, eind juli. | © GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate