GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Duitsland op volle sterkte naar Wereldruiterspelen

Vandaag werd het Duitse dressuurteam bekend gemaakt dat mag afreizen naar de Wereldruiterspelen in Tryon NC. Duitsland is de absolute favoriet voor het goud maar heeft toch besloten een van de sterkere uit het team op te stellen als reserve, een opmerkelijke beslissing.

Voor de meesten was de opstelling ook geen verrassing. Isabell Werth had de luxe uit drie paarden maar gaf tijdens het CDI Cappeln al aan dat Bella Rose haar voorkeur kreeg, en dat is uitgekomen ook. Werth zal met de elegante merrie aan start komen op het WK, na haar eerdere deelname met Bella Rose in Caen. Helaas vanwege een blessure was ze na de Grand Prix al uitgereden.

Ook Sönke Rothenberger is opgesteld met zijn Cosmo. Hoewel hij niet aan start kon komen tijdens de observatie in Aachen, liet hij wel in topvorm te zijn tijdens het Horses and Dreams in Hagen, een tijdje geleden in april. Recent kwam hij aan start in Donaueschingen waar hij een PR reed in de Grand Prix Special.

De ervaren Dorothee Schneider zal met de elegante Sammy Davis Jr. meereizen. Na haar eerdere deelname met deze ruin op het EK in Göteborg, liet ze zien in topvorm te zijn. Voor Schneider wordt het haar eerste WK.

Het vierde teamlid is de altijd vriendelijke Jessica von Bredow-Werndl met Dalera TSF. De merrie in eigendom van het gepensioneerde 5* jurylid uit Zwitserland, Beatrice Buechler-Keller, liep dit jaar haar eerste internationale Grand Prix maar wist al direct te overtuigen met haar bijzondere talent voor piaffe en passage. Toch werd het spannend met de reserve amazone, waarvan sommigen van mening zijn dat zij opgesteld had moeten worden.

Helen Langehanenberg is aangesteld als reserve. afgelopen week stuurde ze haar Damsey FRH nog naar een ruime 77% in de Grand Prix tijdens het Turnier der Sieger in Münster. Na haar zwangerschap begin dit jaar keerde ze terug op het internationale niveau en liet in Aachen al zien duidelijk klaar te zijn voor het WK. Dit laat anderzijds wel zien hoeveel kwaliteit Duitsland heeft en dat andere landen daar niet in de buurt gaan komen. ‘Harmonie’ is het sleutelwoord, en dat valt in de smaak bij zowel publiek als de juryleden.

Bron: FN/GOMES Media

Foto: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate