GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Cornelissen en Aqiedo doorbreken 80% grens

De Nederlandse Adelinde Cornelissen won gisteravond de CDI3* Grand Prix Freestyle in het Franse Saumur. Met haar KWPN-hengst Aqiedo wist ze voor de eerste keer de magische 80% grens te doorbreken. Daarnaast won de WK reserve ook de CDI3* Grand Prix én de Grand Prix Special van vandaag. Een succesvol concours voor de amazone uit Nijkerk.

Het CDI3* concours in Saumur is een van de eerste indoor wedstrijden van het aankomende winter seizoen. In de Grand Prix op vrijdag wist Cornelissen al ruim 74% te scoren, terwijl ze met de door haar ouders gefokte Zephyr derde werd met net geen 70%. In de kür op muziek gisteravond liep de score uiteen van 78% tot 82%, wat een uiteindelijk resultaat betekende van 80.365%. De rubriek werd gejureerd door Jean-Michel Roudier (FRA/5*), Jacques van Daele (BEL/4*), Francis Verbeek (NED/5*), Hans Voser (SUI/3*) en Magnus Ringmark (SWE/5*).

Een andere knappe prestatie kwam van Katja Gevers met haar inmiddels 18-jarige Thriller. Nadat zij net de 72% niet aantikte in de Grand Prix, wat overigens goed was voor een tweede plaats, wist ze in de Freestyle opnieuw te imponeren. Met een persoonlijk record van maar liefs 77.275% stond ze unaniem op plek twee en ontving van één jurylid zelfs een gemiddelde van 80.125%. Een zeer knappe prestatie van de 32-jarige amazone uit Nuland. De Britse Louise Anne Bell werd met haar Into The Blue derde. De andere Nederlander in deze rubriek, Remy Bastings, ontving 68.865% voor zijn optreden met Dior S. Hij werd knap vierde.

Vandaag in de Grand Prix Special won Cornelissen opnieuw. Ditmaal met haar Zephyr, waarmee ze derde werd in de gewone Grand Prix. Met een score van 70.766% liet ze de nummer 2, Philippe Limousin, ver achter zich. De Nederlander Remy Bastings reed met zijn andere paard Ambassador naar een derde plaats en liet 65.574% noteren.

Klik hier voor alle resultaten.

 

Bron: GOMES Media

Archieffoto: Adelinde Cornelissen en Aqiedo | © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate