GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Ode aan Thriller

Afgelopen zaterdag reed Katja Gevers haar inmiddels 18-jarige Thriller voor de laatste keer de ring in. Zonder het van te voren bekend te maken wist de Gribaldi-nakomeling nog één keer alles te geven en stopte dan ook op zijn hoogtepunt. Met een persoonlijk record van 77.275%, waarvan 1 jurylid zelfs 80.125% gaf, was dit meer dan een waardig afscheid na een 7-jarig durende topsport carrière op het hoogste niveau. Hij mag nu genieten van zijn welverdiende pensioen.

Thriller werd in 2000 geboren als volle broer van de inmiddels gepensioneerde Sisther de Jeu. Hij werd gefokt door Huub van Helvoirt en kwam al op jonge leeftijd terecht bij de familie Gevers als toekomstpaard voor Katja. Ze doorliep alle klassen met hem en wist via de Junioren en Young Riders uit te komen bij de U25, wat toenmalig nog de Future Test heette. In 2010 werden ze derde in de Tinello Cup finale op Lichte Tour niveau op Indoor Brabant. Datzelfde jaar debuteerden ze in de Rabo Future Test en kwamen dat jaar onder andere aan start in Rotterdam. Het jaar daarop wonnen ze tijdens Indoor Brabant de Rabo Future Test met bijna 71%, een start van een bijzondere toekomst.

Datzelfde jaar debuteerde Gevers met haar Thriller in de internationale Grand Prix. Met een derde plaats en een ruime B-kader score, werd het een droomdebuut tijdens het CDI Leudelange. In 2013 werd ze door toenmalig bondscoach Wim Ernes geselecteerd voor het Nederlands team in het Franse Vidauban, waarna ze ook de rood-wit-blauwe vlag in Hickstead mocht verdedigen en daarbij de beste Nederlandse combinatie was. In 2014 reden ze hun eerste wereldbekerwedstrijd in Amsterdam. Het meest memorabele moment was misschien wel het CHIO Aachen. Ernes selecteerde haar voor het Nederlandse team en wist daar met het team derde te worden.

Thriller was volgens Katja zelf niet de meest makkelijke en werd snel kijkerig. Met de hulp van de Australische Tristan Tucker wist ze vriend en vijand te verbazen en liep hij samen met zijn amazone totaal 91 internationale proeven. Met wedstrijden als München-Riem, Falsterbö, Mechelen, Perl-Borg, London Olympia, Windsor, Compiègne, Frankfurt, Rotterdam en het prestigieuze Doha (QAT) mag je spreken van uitermate groot succes.

Ook zaten ze meerdere keren in het A- en B-Kader van de senioren en wisten ze meerdere malen bovenin te eindigen op Nederlandse Kampioenschappen. Thriller zal nu niet meer internationaal in de sport worden uitgebracht, maar mag hij genieten van zijn welverdiende pensioen in Langeboom.

Zijn carrière hebben we in beeld weergegeven.

Bron: GOMES Media

Foto’s: © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate