GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Buenos Aires maakt zich op voor Pan-Am kwalificatie

Volgend jaar zal de hoofdstad van Peru, Lima, gastheer zijn van de Pan American Games, een mini Olympische Spelen voor Noord- en Zuid-Amerika. De twee beste teams in de landenwedstrijden verdienen een teamticket voor de Olympische Spelen in Tokyo. Om hierop voor te bereiden organiseren diverse Zuid-Amerikaanse landen een CDI, waaronder Buenos Aires. De wedstrijd gaat volgende week van start.

Het is niet de eerste keer dat Argentinië een internationale wedstrijd organiseert. Eerdere wedstrijden vonden al plaats in Rosaria, Santa Fe. In de aankomende wedstrijd staat er een CDI1* rubriek op het programma met een Prix st. George, een Intermediaite I en een Intermediaite I Freestyle. De wedstrijd wordt door een vijfkoppig jurypanel gejureerd. In totaal zullen er 20 combinaties aan start verschijnen uit vijf verschillende landen waaronder gastland Argentinië zelf. Verder Brazilië, Chili, Ecuador en Uruguay. Ook zouden er andere landen aan start verschijnen, maar vanwege quarantaine problemen, lukte dit niet op tijd voor de sluitingsdatum. De wedstrijd wordt georganiseerd op het Nationaal Hippisch Centrum in hartje Buenos Aires en start op 21 november en duurt tot 25 november.

Ter voorbereiding voor de Pan American Games zijn er ook andere landen die diverse CDI’s organiseren. Zo organiseerde Lima vorige week al zijn eerste CDI ooit en herhaalt dit in december en maart volgend jaar. Ook Colombia heeft meerdere CDI’s uitgeschreven volgend jaar. Ecuador organiseert volgend jaar januari voor de eerste keer in de geschiedenis een internationale wedstrijd. Costa Rica zal ook voor de eerste keer internationale wedstrijden organiseren.

De verwachting is dat ook veel ruiters en amazones weer naar Wellington FL trekken om zich daar voor te bereiden op deze Spelen.

Klik hier voor de deelnemerslijst. Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.

Bron: GOMES Media | Foto: Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate