GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Promoties bij FEI Dressuur juryleden

Vorige week werd tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Stuttgart een meerdaags examen afgelegd ter promotie voor nieuwe FEI juryleden. Dit betreft nationale juryleden afkomstig uit landen met nationale Grand Prix’s en al internationaal 3* gepromoveerde juryleden. 

In totaal namen er 14 participanten deel aan het examen. Zij kwamen uit acht verschillende landen. Voordat ze het examen in Stuttgart aflegden moesten ze ‘stage’ lopen bij ervaren internationale juryleden en moesten ze ‘shadow-judging’ voltooien. Pas als dit voldoende was, konden de participanten het examen afronden. Van de 14 die het examen aflegden, wisten 12 juryleden te promoveren. Het examen werd afgelegd door het Duits gepensioneerde 5* jurylid Dieter Schuele en het Nederlands 5* jurylid Ghislain Fouarge. Fouarge moet per 1 januari 2019 afscheid nemen van zijn status aangezien hij de maximale leeftijdsgrens voor juryleden (72) bereikt heeft.

Er waren vier juryleden die al hun internationale bevoegdheid hadden en examen deden voor hun 4* status. Al deze juryleden wisten te promoveren. Thomas Kessler (GER), William Warren (USA), col. Sunil Shivdas (IND) en Simona Fialova (CZE) zijn per ingang van het nieuwe jaar 4* jurylid. De laatst twee genoemde juryleden zijn de enige 4* juryleden in hun land, waarbij Fialova het eerste 4* jurylid ooit is in Tsjechië.

De andere geslaagde juryleden zijn; Kari McClain (USA), Frederico Pinteus (POR), Pia Fälth (SWE), Mats Eriksson (SWE), Heidi Berry (USA), Joanne Bouwhuis (CAN), Knut Danzberg (GER) en Claudia Matos (POR). Zij hebben per ingang van het nieuwe jaar de 3* status om internationaal te mogen jureren.

Bron: FEI | GOMES Media

Foto: KG

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate