GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Saskia Maertens knap zesde in München

De Nederlandse amazone Saskia Maertens is vanmiddag op een zesde plaats geëindigd in het Duitse München. Met een score van 67.370% wist ze met haar Lord Loxley- nakomeling Legend of Loxley binnen de prijzen te rijden in een sterk deelnemersveld. Toch heeft dit verhaal een bijzonder tintje…

Saskia Maertens is een echte selfmade-women en wist op eigen kracht het hoogste niveau te behalen. Zonder bekende toptrainers of grote sponsoren wist ze de jonge Legend of Loxley op te leiden richting het hoogste niveau. Terwijl ze op het begin nog dacht dat het Z wel het hoogst haalbare zou zijn om de ruin vervolgens te verkopen, hield haar partner Vergo haar tegen. Het paard werd niet verkocht en met vallen en opstaan wist ze aan te kloppen in de internationale Lichte Tour. Op haar internationale debuut in het Franse Biarritz reed ze zich direct in de kijker door tweemaal tweede en eenmaal eerste te worden. Daarna volgden successen in Pompadour, Arnhem, Le Mans en Lamprechtshausen. Ook bemachtigde ze meerdere eerste plaatsen in Parijs, het Deense Aalborg en het Noorse Kristiansand. In oktober 2017 maakte de combinatie hun debuut in de internationale Grand Prix.

En dat ging niet allemaal vanzelf. Met de wereldbekerwedstrijd in Göteborg en de CDI in het Luxemburgse Leudelange als tegenslagen dit jaar, en het vertrouwen langzaam kwijt te raken, wist ze zich stevig te herpakken. Tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Deense Herning liet ze werkelijk zien wat ze in huis had. Door tweemaal twaalfde te worden in een ijzersterk deelnemersveld en de 70% aan te tikken in de Grand Prix Freestyle, liet ze zien dat hard werken en doorzetten echt word beloond.

Met deze zesde plaats in München toont ze opnieuw aan dat de lijn aan het stijgen is, en dat volledig op eigen kracht. Het Duitse 5* jurylid Katrina Wuest plaatse haar zelfs op een derde plaats met bijna 70%. Hiermee heeft ze zich geplaatst voor de CDI4* Grand Prix Freestyle aanstaande zaterdagavond.

De CDI4* Grand Prix (qualifier for GP Freestyle) werd gewonnen door de Duitse Hubertus Schmidt met Escorial. Hij zag een score van 71.500% op het scorebord verschijnen. De Duitse Anja Plönzke kwam met haar Tannenhof’s Fahrenheit dichtbij met 71.239%. Sascha Schulz uit Luxemburg werd met zijn Lusitano Dragao derde met 69.848%. Maertens is de enige Nederlandse deelneemster in het gehele dressuurveld.

Bekijk hier de gehele uitslag.

 

Bron: GOMES Media

Foto: Saskia Maertens en Legend of Loxley tijdens het CDI Leudelange dit jaar – © Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate