GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Braziliaan Dos Santos niet te kloppen in Buenos Aires

Na de overwinning in de Prix st. George is de Braziliaanse ruiter João Paulo Dos Santos ook onverslaanbaar in de CDI1* Intermediaite I en de Intermediaite I Freestyle. Deze CDI1* in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gold als speciale teamkwalificatie voor de Pan-American Games volgend jaar in de Peruaanse hoofdstad Lima. Brazilië wist deze kwalificatie met overmacht te winnen.

In de Intermediaite I liet de Braziliaan een score van 71.706% noteren wat voldoende was om de Argentijnse amazone Vera Protzen op een minimale achterstand te houden van 70.941%. Ook de derde plaats werd in deze rubriek ingenomen door een Braziliaan. Mauro Pereira Da Silva Jr. kreeg het brons met zijn Don Enrico Amm en kreeg een score van 68.824%. De Intermediaite I gold samen met de Prix st. George als landenkwalificatie, waarbij uiteindelijk Brazilië hoofdrolspeler was. Gastland Argentinië volgde op plek twee. Chili op plek drie en hekkensluiter Uruguay op plek 4.  Ook Ecuador stond op de deelnemerslijst maar moest vanwege problemen met de quarantaine voor de paarden afmelden.

In de CDI1* Intermediaite I Freestyle won Dos Santos opnieuw en zag een score van maarliefs 74.375% op het scorebord verschijnen. Opnieuw werd de Argentijnse Vera Protzen nummer 2, en wel met een landelijk record van 73.330%. Het brons was opnieuw voor de Braziliaan Mauro Pereira Da Silva Jr. en reed als derde ruiter boven de 70%. Zijn kür op muziek was voldoende voor 70.955%. Alle rubrieken werden gejureerd door Jane Weaterwax (USA), Lee Tubman (CAN), Claudia Moreira de Mesquita (BRA), Max Antonio Piraino Lyon (CHI) en voorzitter van de jury Cesar Lopardo Grana (ARG).

Niet alleen Argentinië organiseert internationale wedstrijden ter kwalificatie en voorbereiding op de Pan-American Games. Begin november organiseerde Lima al een CDI1*, die volgende week weer op de planning staat. In januari organiseert Ecuador voor het eerst in de geschiedenis een internationale wedstrijd met tevens een CDI1*. Ook staan er volgend jaar diverse CDI’s in het Colombiaanse Bogotá en Cali op de planning en keert Lima dan ook weer opnieuw terug met een CDI1*. Ook Costa Rica komt volgend jaar voor het eerste met internationale wedstrijden. Zij hebben drie CDI2* wedstrijden op de planning staan.

 

Resultaat CDI1* Intermediaite I

Resultaat CDI1* Intermediaite I Freestyle

 

Bron: GOMES Media

Foto: Facebook Sandra Andrea Smith

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands