GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Deep Impact verkocht naar de Verenigde Staten

Het toppaard Deep Impact 3 van de Spaanse ruiter Severo Jurado Lopez is verkocht naar de Verenigde Staten, zo laat de ruiter weten op Facebook. De donkere ruin was in eigendom van zijn werkgever Andreas Helgstrand en is verkocht aan een bekend adres, namelijk dezelfde koper als Lorenzo, het oude toppaard van Jurado Lopez.

De in Denemarken geboren Amerikaanse amazone Charlotte Jorst is de nieuwe gelukkige eigenaresse van Deep Impact. De in Californië woonachtige amazone schafte in 2017 Lorenzo aan, het paard waarmee Severo tot zeer goede resultaten kwam en deelnam aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met Deep Impact nam de Spanjaard deel aan de Europese Kampioenschappen in het Zweedse Göteborg vorig jaar en hun laatste wedstrijd, de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon NC. Ook namen ze vorig jaar deel aan de SaabTop10 in Stockholm en behaalden ze afgelopen jaar in Aachen een kürscore van maar liefs 81.125%.

Charlotte Jorst en haar Kastel’s Nintendo | © Koen Gomes

Deep Impact was lange tijd in eigendom van de Hongaarse Robert Acs en Aniko Loconczy en kwam aanvankelijk voor de vrouw van Helgstrand terecht op de Helgstrand Dressage stallen in het Noord-Deense Uggerhalne. Uiteindelijk kreeg Severo de beschikking over het paard tot het verkocht zou worden. Tot die tijd wisten ze dus tot bijzondere resultaten te komen en is hij nu definitief verkocht. Jorst heeft inmiddels zelf ook bevestigd dat het paard aan haar verkocht is en ze enorm uitkijkt naar zijn komst.

Charlotte Jorst is een vaste klant bij Helgstrand en wist naast Deep Impact en Lorenzo ook ooit Akeem Foldager en Nintendo te kopen, naast diverse andere paarden als Grand Galaxy Win en Botticelli. Met Nintendo wist de amazone het ver te schoppen in het Amerikaanse team. Helaas wist ze tot nu toe met Akeem Foldager niet de aansluiting bij te top te vinden, maar verscheen ze wel diverse keren met hem in de internationale ring. Met Lorenzo kwam ze alleen nationaal aan start. De altijd goedlachse amazone is ondernemer en eigenaar van het bekende kledingmerk Kastel Denmark. Ze hoopt met de expressieve Deep Impact weer de aansluiting te kunnen vinden in de internationale wedstrijden en zal deelnemen aan het aankomende West Coast Dressage Festival in Temecula CA, wat eind januari 2019 van start gaat.

 

Bron: Facebook Severo Jurado Lopez | Ridehesten | GOMES Media

Foto’s: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over. Hij studeert mediamanagement en heeft daarvoor inmiddels zijn eerste voetstappen in de Nederlandse televisiebranche gezet.
Translate
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands